Vegánsky krém z bielej zeleniny s petržlenovým olejom
Túto hustú bezlepkovú polievku je najlepšie ochutiť niekoľkými kvapkami petržlenového oleja, aby sa naplno prejavila jej chuť.

Suroviny
Vegánsky krém z bielej zeleniny s petržlenovým olejom
−
+
€19.94
Polievka:
Voda
/l
1.6 l
0%
Zeler, vcelku, koreň
/g
250.0 g
0%
Karfiol
/g
500.0 g
0%
Zemiaky
/g
400.0 g
0%
Celá cibuľa
/g
100.0 g
0%
Soľ, podľa chuti
/podľa chuti
0.0 podľa chuti
0%
Petržlen, vcelku, koreň
/g
250.0 g
0%
Repkový olej, na vyprážanie
/podľa potreby
0.0 podľa potreby
0%
Petržlenový olej:
Petržlenová vňať, 1 zväzok
/balenia
1.0 balenia
0%
Olivový olej
/ml
100.0 ml
0%
/
Polievka:
-
Voda 1.6 l
-
Zeler, vcelku, koreň 250.0 g
-
Karfiol 500.0 g
-
Zemiaky 400.0 g
-
Celá cibuľa 100.0 g
-
Soľ, podľa chuti
-
Petržlen, vcelku, koreň 250.0 g
-
Repkový olej, na vyprážanie
Petržlenový olej:
-
Petržlenová vňať, 1 zväzok 1.0 balenia
-
Olivový olej 100.0 ml
Príprava
-
Polievka:
- Na oleji krátko vyprážajte cibuľu, potom pridajte zeler a petržlen nakrájaný podľa vašich preferencií. Pokračujte v smažení niekoľko minút na miernom ohni.
- Zalejte vodou, pridajte zemiaky, karfiol a koncentrovaný vývar. Varte, kým všetka zelenina nezmäkne.
- Premiešajte a okoreňte podľa chuti.
-
Petržlenový olej:
- Petržlenové listy sparte, ponorte do ľadovej vody a osušte. Prilejte olej, zohrejte ho na 60 °C a udržiavajte pri tejto teplote 5 minút.
- Ochutený olej rozmixujte alebo rozdrvte v mažiari a preceďte cez jemné sito alebo plátno.
-
Servírovanie:
- Polievku ozdobte niekoľkými kvapkami ochuteného oleja.
- Polievku ozdobte niekoľkými kvapkami ochuteného oleja.