Menu

Suroviny

+

Polievka:

Petržlenový olej:

  • Petržlenová vňať, 1 zväzok 1.0 balenia
  • Olivový olej 100.0 ml

Túto hustú bezlepkovú polievku je najlepšie ochutiť niekoľkými kvapkami petržlenového oleja, aby sa naplno prejavila jej chuť.

...

Príprava

  1. Polievka:

    • Na oleji krátko vyprážajte cibuľu, potom pridajte zeler a petržlen nakrájaný podľa vašich preferencií. Pokračujte v smažení niekoľko minút na miernom ohni.
    • Zalejte vodou, pridajte zemiaky, karfiol a koncentrovaný vývar. Varte, kým všetka zelenina nezmäkne.
    • Premiešajte a okoreňte podľa chuti.
  2. Petržlenový olej:

    • Petržlenové listy sparte, ponorte do ľadovej vody a osušte. Prilejte olej, zohrejte ho na 60 °C a udržiavajte pri tejto teplote 5 minút.
    • Ochutený olej rozmixujte alebo rozdrvte v mažiari a preceďte cez jemné sito alebo plátno.
  3. Servírovanie:

    • Polievku ozdobte niekoľkými kvapkami ochuteného oleja.
Produkty
Recepty
Inšpirácie šéfkuchára
Menu