Vegetariánsky Hamburger s červenou fazuľou
Hamburgery sú nielen chrumkavé žemle s mäsom, ale rovnako môžu byť aj vynikajúcou alternatívou pre vegetariánov a vegánov. Najlepšou voľbou pre úspešné grilované jedlo je aromatický hamburger vyrobený z červenej fazule alebo cíceru s koriandrom.

Suroviny
Vegetariánsky Hamburger s červenou fazuľou
−
+
€0.0
Hamburger s fazuľou
Červená fazuľa (uvarená, osušená)
/g
1000.0 g
0%
Červená paprika
/g
400.0 g
0%
Červená cibuľa
/g
100.0 g
0%
Strúhanka
/g
20.0 g
0%
Vajcia
/g
40.0 g
0%
Rasca mletá
/g
5.0 g
0%
Cesnak
/g
10.0 g
0%
Olej
/ml
100.0 ml
0%
Soľ
/g
10.0 g
0%
Korenie čierne mleté
/g
5.0 g
0%
Bylinkovo citrónová omáčka
Citron
/g
210.0 g
0%
Koriander, nasekaný
/g
15.0 g
0%
Doplnky
Paradajky
/g
400.0 g
0%
Mexické nachos
/g
200.0 g
0%
Citron
/g
0.0 g
0%
Podávanie
Burgrové žemle
/g
900.0 g
0%
Mexické nachos
/g
0.0 g
0%
Čerstvé zelené bylinky
/g
40.0 g
0%
Burgrové žemle
/g
900.0 g
0%
Mexické nachos
/g
0.0 g
0%
Čerstvé zelené bylinky
/g
50.0 g
0%
/
Hamburger s fazuľou
-
Červená fazuľa (uvarená, osušená) 1000.0 g
-
Červená paprika 400.0 g
-
Červená cibuľa 100.0 g
-
Strúhanka 20.0 g
-
Vajcia 40.0 g
-
Rasca mletá 5.0 g
-
Cesnak 10.0 g
-
Olej 100.0 ml
-
Soľ 10.0 g
-
Korenie čierne mleté 5.0 g
Bylinkovo citrónová omáčka
-
Citron 210.0 g
-
Koriander, nasekaný 15.0 g
Doplnky
-
Paradajky 400.0 g
-
Mexické nachos 200.0 g
-
Citron
Podávanie
-
Burgrové žemle 900.0 g
-
Mexické nachos
-
Čerstvé zelené bylinky 40.0 g
-
Burgrové žemle 900.0 g
-
Mexické nachos
-
Čerstvé zelené bylinky 50.0 g
Príprava
-
Hamburger s fazuľou
- Osušenú fazuľu v mixéri posekáme na jemné kúsky.
- Pridáme vajíčka, na jemné kocky nakrájanú cibuľu a papriku.
- Dochutíme cesnakom, mletou rascou, soľou a čiernym korením.
- Na koniec pridáme strúhanku a poriadne premiešame.
- Vyformujeme 10 rovnakých hamburgerov.
-
Bylinkovo citrónová omáčka
- Citrónovú kôru nastrúhame a vytlačíme z neho šťavu.
- Do majonézy pridáme citrónovú kôru, šťavu a nasekaný koriander tak, aby omáčka nebola riedka.
-
Doplnky
- Paradajky pokrájame na plátky a citróny na štvrťky.
-
Podávanie
- Žemle opečieme na grile.
- Na dolnú časť ukladáme hamburger z fazule, plátky paradajok, potrieme omáčkou a prikryjeme žemľou.
- Podávame s nachos.