Vtáčie mlieko s makovými tagliatelle s pomarančom a cukrovou penou
Vtáčie mlieko môžeme servírovať s karamelovými vlasmi alebo čokoládou.

Suroviny
Makové Tagliatelle
-
Maslo 100 g
-
Mak 100 g
-
Práškový cukor 50 g
Cukrová pena
-
Vaječné bielky 6 ks
-
Kryštalový cukor 300 g
-
Práškový cukor 120 g
-
Mlieko 600 ml
Puding
-
Rama Cremefine Profi Na šľahanie 1l 400 ml
-
Žĺtky 6 ks
-
Práškový cukor 60 g
-
Zemiakový škrob 15 g
-
Vanilkový struk 2 ks
Servirovanie
-
Pomaranč 2 ks
-
Mäta
Príprava
-
Makové Tagliatelle
- Uvarené Tagliatelle pridáme do spraženého masla, posypeme makom zmiešaným s práškovým cukrom
-
Cukrová pena
- Bielka vyšľaháme s kryštálovým cukrom do polotuhej hmoty, následne pridáme praškový cukor a šľaháme do tuhej peny.
- Do hrnca pridáme mlieko, necháme zovrieť . Polievkovými lyžicami naberáme kopčeky snehu a varíme ich v mlieku asi 1 minutu z každej strany. Uvarenú cukrovú penu pomocou sitka opatrne vyberieme do misky.
-
Puding
-
Smotanu necháme zovrieť a pridáme dužinu z vanilkového struku. V miske si vymiešame žľtka s praškovým cukrom a škrobom. Všetky ingrediencie spojíme a varime do jemného krému.
-
-
Servirovanie
-
Puding naložime do misiek, pridáme makové tagliatelle a cukrovú penu ktorú opálime flamberom. Zdobíme pomarančom a mätou.
-