Vtáčie mlieko s makovými tagliatelle s pomarančom a cukrovou penou
Vtáčie mlieko môžeme servírovať s karamelovými vlasmi alebo čokoládou.

Suroviny
Vtáčie mlieko s makovými tagliatelle s pomarančom a cukrovou penou
−
+
€0.0
Makové Tagliatelle
Maslo
/g
100.0 g
0%
Mak
/g
100.0 g
0%
Práškový cukor
/g
50.0 g
0%
Cukrová pena
Kryštalový cukor
/g
300.0 g
0%
Práškový cukor
/g
120.0 g
0%
Mlieko
/ml
600.0 ml
0%
Puding
Práškový cukor
/g
60.0 g
0%
Zemiakový škrob
/g
15.0 g
0%
Vanilkový struk
/g
10.0 g
0%
Smotana na šľahanie 33%
/ml
400.0 ml
0%
Vajcia
/g
350.0 g
0%
Servirovanie
Pomaranč
/g
250.0 g
0%
Čerstvá mäta
/g
30.0 g
0%
/
Makové Tagliatelle
-
Maslo 100.0 g
-
Mak 100.0 g
-
Práškový cukor 50.0 g
Cukrová pena
-
Kryštalový cukor 300.0 g
-
Práškový cukor 120.0 g
-
Mlieko 600.0 ml
Puding
-
Práškový cukor 60.0 g
-
Zemiakový škrob 15.0 g
-
Vanilkový struk 10.0 g
-
Smotana na šľahanie 33% 400.0 ml
-
Vajcia 350.0 g
Servirovanie
-
Pomaranč 250.0 g
-
Čerstvá mäta 30.0 g
Príprava
-
Makové Tagliatelle
- Uvarené Tagliatelle pridáme do spraženého masla, posypeme makom zmiešaným s práškovým cukrom
-
Cukrová pena
- Bielka vyšľaháme s kryštálovým cukrom do polotuhej hmoty, následne pridáme praškový cukor a šľaháme do tuhej peny.
- Do hrnca pridáme mlieko, necháme zovrieť . Polievkovými lyžicami naberáme kopčeky snehu a varíme ich v mlieku asi 1 minutu z každej strany. Uvarenú cukrovú penu pomocou sitka opatrne vyberieme do misky.
-
Puding
-
Smotanu necháme zovrieť a pridáme dužinu z vanilkového struku. V miske si vymiešame žľtka s praškovým cukrom a škrobom. Všetky ingrediencie spojíme a varime do jemného krému.
-
-
Servirovanie
-
Puding naložime do misiek, pridáme makové tagliatelle a cukrovú penu ktorú opálime flamberom. Zdobíme pomarančom a mätou.
-