+

Makové Tagliatelle

Cukrová pena

  • Vaječné bielky 6 ks
  • Kryštalový cukor 300 g
  • Práškový cukor 120 g
  • Mlieko 600 ml

Puding

Servirovanie

  • Pomaranč 2 ks
  • Mäta
  1. Makové Tagliatelle

    • Uvarené Tagliatelle pridáme do spraženého masla, posypeme makom zmiešaným s práškovým cukrom
  2. Cukrová pena

    • Bielka vyšľaháme s kryštálovým cukrom do polotuhej hmoty, následne pridáme praškový cukor a šľaháme do tuhej peny.
    • Do hrnca pridáme mlieko, necháme zovrieť . Polievkovými lyžicami naberáme kopčeky snehu a varíme ich v mlieku asi 1 minutu z každej strany. Uvarenú cukrovú penu pomocou sitka opatrne vyberieme do misky.
  3. Puding

    • Smotanu necháme zovrieť a pridáme dužinu z vanilkového struku. V miske si vymiešame žľtka s praškovým cukrom a škrobom. Všetky ingrediencie spojíme a varime do jemného krému.

  4. Servirovanie

    • Puding naložime do misiek, pridáme makové tagliatelle a cukrovú penu ktorú opálime flamberom. Zdobíme pomarančom a mätou.