Diétne jedlá pre každého

Ako pripraviť diétne jedlo, ktoré si vaši zákazníci zamilujú? Berte do úvahy ich rôzne potreby.

  1. Obsah kalórií. Odporúčaný denný príjem kalórií závisí od  hmotnosti, veku a životného štýlu. Preto by ste mali svojim zákazníkom ponúknuť celý rad možností - od nízkokalorických diét pre tých, ktorí majú sedavý životný štýl, až po stredne kalorické pre aktívnych a športujúcich zákazníkov. Je rozumné poradiť sa s odborníkom na zdravú výživu, ktorý doporučí optimálny príjem kalórií pre každého zákazníka.
  2. Počet jedál na každý deň. Každý z nás má preferovaný počet jedál na každý deň - niektorí ľudia uprednostňujú menej jedál vo veľkých porciách, iní jedia radšej menšie porcie častejšie. Ponúknite výber z troch, štyroch, piatich alebo šiestich jedál denne, aby ste vyhoveli očakávaniam väčšiny zákazníkov.
  3. Špecifická diéta. Vaši zákazníci chcú jesť vedome, čo znamená, že s najväčšou pravdepodobnosťou už niektoré produkty zo svojej stravy odstránili. Dajte im na výber tradičnú diétu, diétu založenú na morských plodoch, bezlepkovú, vegetariánsku a vegánsku diétu.

Jednoduchý diétny jedálny plán

Tu je niekoľko návrhov na stravovací plán s piatimi jedlami denne.

Raňajky: morčacie mäso, grilovaná zelenina a sendvič s guacamole

Desiata: čerstvo lisovaná pomarančová šťava

Obed: rizoto alla Milanese s BBQ kuracím mäsom

Dezert: čokoládová panna cotta s bobuľovitým ovocím

Večera: Caesar šalát s kuracím mäsom a krutónmi

Raňajky: pohánkové oblátky s kompótom z kaki

Desiata: jahodové jogurtové smoothie

Obed: grilovaný losos podávaný s kalerábom a chorizom

Dezert: mrkvová panna cotta s pomarančovým džemom

Večera: pohánka, cvikla, syr a orechový šalát

Raňajky: kórejská omeleta z morských plodov

Desiata: zelené smoothie z jabĺk, banánov a špenátu

Obed: Libanonský šalát tabbouleh s grilovaným lososom

Dezert: ovocný šalát a kávová panna cotta

Večera: krémová paradajková polievka s plátkami focaccia (talianske pečivo)

Raňajky: čokoládová palacinka s krémovým syrom a ovocím

Desiata: hummus z cvikly a čerstvá zelenina

Obed: grilovaný zeler so zeleninovým demi-glace

Dezert: vanilková pena a ovocný šalát

Večera: guláš zo strukovín a zeleniny

Raňajky: ovsená kaša s banánmi a arašidovým maslom

Desiata: baba ghanoush (dip z baklažánu) a čerstvá zelenina

Obed: cícer a dusený baklažán

Dezert: chia puding z rastlinného mlieka s ovocným pyré

Večera: pečená sezónna zelenina s ľahkým dresingom