Diétne jedlá pre každého
Ako pripraviť diétne jedlo, ktoré si vaši zákazníci zamilujú? Berte do úvahy ich rôzne potreby.
- Obsah kalórií. Odporúčaný denný príjem kalórií závisí od hmotnosti, veku a životného štýlu. Preto by ste mali svojim zákazníkom ponúknuť celý rad možností - od nízkokalorických diét pre tých, ktorí majú sedavý životný štýl, až po stredne kalorické pre aktívnych a športujúcich zákazníkov. Je rozumné poradiť sa s odborníkom na zdravú výživu, ktorý doporučí optimálny príjem kalórií pre každého zákazníka.
- Počet jedál na každý deň. Každý z nás má preferovaný počet jedál na každý deň - niektorí ľudia uprednostňujú menej jedál vo veľkých porciách, iní jedia radšej menšie porcie častejšie. Ponúknite výber z troch, štyroch, piatich alebo šiestich jedál denne, aby ste vyhoveli očakávaniam väčšiny zákazníkov.
- Špecifická diéta. Vaši zákazníci chcú jesť vedome, čo znamená, že s najväčšou pravdepodobnosťou už niektoré produkty zo svojej stravy odstránili. Dajte im na výber tradičnú diétu, diétu založenú na morských plodoch, bezlepkovú, vegetariánsku a vegánsku diétu.
Jednoduchý diétny jedálny plán
Tu je niekoľko návrhov na stravovací plán s piatimi jedlami denne.
Raňajky: morčacie mäso, grilovaná zelenina a sendvič s guacamole
Desiata: čerstvo lisovaná pomarančová šťava
Obed: rizoto alla Milanese s BBQ kuracím mäsom
Dezert: čokoládová panna cotta s bobuľovitým ovocím
Večera: Caesar šalát s kuracím mäsom a krutónmi
Raňajky: pohánkové oblátky s kompótom z kaki
Desiata: jahodové jogurtové smoothie
Obed: grilovaný losos podávaný s kalerábom a chorizom
Dezert: mrkvová panna cotta s pomarančovým džemom
Večera: pohánka, cvikla, syr a orechový šalát
Raňajky: kórejská omeleta z morských plodov
Desiata: zelené smoothie z jabĺk, banánov a špenátu
Obed: Libanonský šalát tabbouleh s grilovaným lososom
Dezert: ovocný šalát a kávová panna cotta
Večera: krémová paradajková polievka s plátkami focaccia (talianske pečivo)
Raňajky: čokoládová palacinka s krémovým syrom a ovocím
Desiata: hummus z cvikly a čerstvá zelenina
Obed: grilovaný zeler so zeleninovým demi-glace
Dezert: vanilková pena a ovocný šalát
Večera: guláš zo strukovín a zeleniny
Raňajky: ovsená kaša s banánmi a arašidovým maslom
Desiata: baba ghanoush (dip z baklažánu) a čerstvá zelenina
Obed: cícer a dusený baklažán
Dezert: chia puding z rastlinného mlieka s ovocným pyré
Večera: pečená sezónna zelenina s ľahkým dresingom