Menu

Občerstvenie na privítanie

Hostia môžu môžu prísť na konferenciu hodinu pred začiatkom: buď preto, že cestovali zo vzdialenejších miest, alebo len kvôli tomu, že chcú stretnúť svojich kolegov skôr, ako sa začne akcia. Privítať ich je vašou zodpovednosťou.

Ak sa konferencia začne skoro ráno, je dobré podávať ľahké raňajky: sendviče s bagetou, jednoduchý šalát alebo čerstvé ovocie. Pri mimoriadne luxusnej udalosti zvážte vytvorenie sofistikovaných koláčikov, napr. s kaviárom alebo hummusom z repy, posypané jedlými kvetmi a výhonkami.

Na udalosti, ktoré sa začnú neskôr v priebehu dňa, bude dokonalým privítaním ľahký dezert . Vyvarujte sa vrstvených koláčov, pečiva alebo ťažkých krémov - to môže spôsobiť, že návštevníci  budú ospalí. Namiesto toho zvoľte ovocný šalát alebo ovocie poliate čokoládou, celozrnné sušienky alebo muffiny.

Ľahké občerstvenie a káva počas prestávky

V závislosti od programu konferencie, pred obedom alebo večerou môže byť ďalšia prestávka, kedy je vhodné podávať sladké alebo slané občerstvenie. V takom prípade skúste do ponuky pridať rôzne varianty pokrmov.

Na rýchle občerstvenie je vhodná bruschetta (hrianka) s nakrájanými paradajkami, grilovanou zeleninou alebo údeným lososom, alebo crudités (kúsky zeleniny) s omáčkou na namáčanie. Nezabudnite na tých, ktorí majú radi sladšie občerstvenie – naservírujte im croissanty a jogurty s ovocím a müsli.

Počas prestávok sú najpešou voľbou ľahké dezerty, ako napríklad panna cotta, flan alebo čokoládová pena. Účastníci konferencie musia tiež nakŕmiť svoj mozog, takže skvelý nápad je podávať aj orechy  a sušené ovocie.

Menu na konferenciu

To, čo podávate na obed alebo na večeru, závisí od typu udalosti. Niektorí klienti majú radi moderné a nápadité jedlo, zatiaľ čo iní dávajú prednosť jednoduchej klasike.

Aby ste im pomohli pri výbere, zostavte niekoľko sád menu. Okrem klasickej miestnej kuchyne môžete navrhnúť francúzske, talianske alebo ázijské menu. Týmto spôsobom bude jedlo v priebehu celej akcie konzistentné a hostia budú mať možnosť ochutnať niečo nové.

Nezabudnite označiť potraviny, ktoré obsahujú alergény. Najbežnejšie sú označenia bezlepkových a bezlaktózových jedál, bez cukru, vegetariánskych a vegánskych pokrmov. Uľahčuje to výber hosťom, ktorí sa vyhýbajú určitým potravinám, a zároveň umožňuje vášmu tímu zamerať sa na ďalšie úlohy.

Po uplynutí niekoľkých hodín

Niektoré konferencie sa skončia, len čo posledný rečník odíde z pódia. Iné pokračujú, účastníci ďalej diskutujú a zároveň si užívajú šálku kávy alebo chutné pokrmy. V tomto prípade navrhnite klientovi nejaké teplé občerstvenie alebo sladkosti - napríklad mini šišky  s rôznymi príchuťami

Produkty
Recepty
Inšpirácie šéfkuchára
Menu