Dobré cateringové podujatie je viac ako len o skvelom jedle - vyžaduje si správne zariadenie, servis, dekorácie a doplnky. Ako zabezpečiť veľkolepé prostredie a prekvapiť hostí?
![](/inspiracie-sefkuchara/Poludnajsie_a_skupinove_menu/letne-dekoracie-v-stravovani/_jcr_content/parsys/content/image.img.jpg/1573735151660.jpg)
Bez akýchkoľvek pochybností je kombinácia rôznych kovov odvážna, ale aj čoraz obľúbenejšia. Strieborné príbory a zlaté taniere, medené misy vedľa strieborných, zlatý obrus pod striebornými taniermi - to je len niekoľko príkladov zaujímavých kombinácií.
Ak vaši klienti uprednostňujú rustikálny štýl, skúste prírodné drevo. Môžete podávať jedlo na drevených krájacích doskách alebo navrhnúť drevené príbory na polievky a hlavné jedlo.
![](/inspiracie-sefkuchara/Poludnajsie_a_skupinove_menu/letne-dekoracie-v-stravovani/_jcr_content/parsys/content/image_1082612639.img.jpg/1573735139533.jpg)
Môžete vylepšiť veci už tým, že naservírujete tradičné jedlá netradičným spôsobom. Namiesto sladkostí sa stávajú čoraz populárnejšie viacposchodové chladiace vitríny vyložené malými chuťovkami finger foods (canapés, tartlets alebo vol-au-vents).
![](/inspiracie-sefkuchara/Poludnajsie_a_skupinove_menu/letne-dekoracie-v-stravovani/_jcr_content/parsys/content/image_2068198278.img.png/1571298749163.png)
Ak hľadáte nové spôsoby, ako servírovať sladkosti, skúste tyčinky! Sladkosti podávané na tyčinkách sú v lete obľúbené. Na tyčinkách môžu byť servírované mini pečivo, malé šišky aj ovocie. Nezabudnite na polevy a posýpky.
![](/inspiracie-sefkuchara/Poludnajsie_a_skupinove_menu/letne-dekoracie-v-stravovani/_jcr_content/parsys/content/image_2091084172.img.jpg/1573735130128.jpg)
Čerstvé kvety a bylinky sú najlepším nápadom na letné stolovanie. Nemusia byť však vložené do váz. Kvety a bylinky môžu byť podávané s jedlom, napríklad v kockách ľadu, pridané do osviežujúcej zmrzliny alebo sladkých lízatiek.
Jemné papierové dekorácie - najlepšie s kvetinovými alebo zvieracími motívmi - sú štýlové, ako aj kaligraficky napísané štítky na jedlo. Dodajú udalosti atmosféru uvoľnenej sofistikovanosti.