Menu

Dobré cateringové podujatie je viac ako len o skvelom jedle - vyžaduje si správne zariadenie, servis, dekorácie a doplnky. Ako zabezpečiť veľkolepé prostredie a prekvapiť hostí?

Bez akýchkoľvek pochybností je kombinácia rôznych kovov odvážna, ale aj čoraz obľúbenejšia. Strieborné príbory a zlaté taniere, medené misy vedľa strieborných, zlatý obrus pod striebornými taniermi - to je len niekoľko príkladov zaujímavých kombinácií.

Ak vaši klienti uprednostňujú rustikálny štýl, skúste prírodné drevo. Môžete podávať jedlo na drevených krájacích doskách alebo navrhnúť drevené príbory na polievky a hlavné jedlo.

Môžete vylepšiť veci už tým, že naservírujete tradičné jedlá netradičným spôsobom. Namiesto sladkostí sa stávajú čoraz populárnejšie viacposchodové chladiace vitríny vyložené malými chuťovkami finger foods (canapés, tartlets alebo vol-au-vents).

Ak hľadáte nové spôsoby, ako servírovať sladkosti, skúste tyčinky! Sladkosti podávané na tyčinkách sú v lete obľúbené. Na tyčinkách môžu byť servírované mini pečivo, malé šišky aj ovocie. Nezabudnite na polevy a posýpky.

Čerstvé kvety a bylinky sú najlepším nápadom na letné stolovanie. Nemusia byť však vložené do váz. Kvety a bylinky môžu byť podávané s jedlom, napríklad v kockách ľadu, pridané do osviežujúcej zmrzliny alebo sladkých lízatiek.

Jemné papierové dekorácie - najlepšie s kvetinovými alebo zvieracími motívmi - sú štýlové, ako aj kaligraficky napísané štítky na jedlo. Dodajú udalosti atmosféru uvoľnenej sofistikovanosti.

Bez ohľadu na to, aké dekorácie si vyberiete, musia byť konzistentné a musia zodpovedať charakteru udalosti. Preto je vždy dobré diskutovať s organizátormi o všetkých detailoch – iba tak si môžete byť istí, že splníte ich očakávania.

Produkty
Recepty
Inšpirácie šéfkuchára
Menu