Menu

,,Je to bez lepku?“ - to je otázka, ktorú si kladie stále viac zákazníkov. V dnešnej dobe, kedy sa zvyšuje neznášanlivosť lepku a chronických chorôb spôsobených citlivosťou na lepok. Je dôležité, aby ste našli vhodné a lákavé potraviny bez lepku. Máme pre Vás preto päť skvelých tipov, ako zahrnúť bezlepkové jedlá do Vášho menu.  

  1. Nahraďte prísady ako sú pšenica, jačmeň, žito, ovos, slad a kuskus ryžovou múkou, pohánkou, škrobom, kukuričnou múkou, quinou či sójou. Pri mnohých jedlách môžete použiť namiesto múky orechy, fazuľu, semiačka a cícer.
  2. Využívajte špeciálne zhotovené bezlepkové výrobky, ktoré sú dostupné na našom trhu. Znížite si tak náklady na špeciálne ingrediencie.
  3. Použite fazuľu, ryžu, zeleninu a iné bezlepkové potraviny.
  4. Pri balených výrobkoch nájdete značky, ktoré neobsahujú lepok a ktoré Vám pomôžu zaistiť konzistenciu kvality.
  5. Označte bezlepkové jedlá v menu. Uľahčíte tak zákazníkovi výber jedla.

 

Produkty
Recepty
Inšpirácie šéfkuchára
Menu