Menu

Reštaurácia je, samozrejme, o zákazníkoch. Na čom však v kuchyni záleží najviac, sú kvalitné suroviny, spoľahliví dodávatelia, skvelé recepty a v neposlednom rade náklady. Čo vám pomôže vo všetkých týchto aspektoch?

Food cost kalkulačka

Na trhu sú dostupné rôzne food cost kalkulačky, vrátane bezplatných. Niektoré pracujú iba s jednoduchými výpočtami, ktoré vám umožnia na základe cien surovín a ceny hotového pokrmu vyrátať food cost (surovinové náklady).

Ak však chcete pracovať so skutočne užitočným nástrojom, zvoľte food cost kalkulačku, ktorá vám umožní pridávať aj vlastné recepty a suroviny a meniť ceny jednotlivých surovín podľa potreby. Okrem toho by vám dobrá food cost kalkulačka mala umožniť vytlačiť si recept aj s vypočítanými surovinovými nákladmi a uložiť si ho do virtuálnej či fyzickej databázy. Presne to dokáže bezplatná food cost kalkulačka od Unilever Food Solutions, ktorá navyše obsahuje aj množstvo skvelých receptov.

Sklad a inventár

Evidovať zásoby, dopĺňať suroviny a zároveň mať presný prehľad o aktuálnom stave skladu môže byť pomerne náročné. Dostupných je mnoho platforiem a aplikácií, ktoré sú okrem fakturačnej funkcie vybavené aj programom na správu inventáru reštaurácie. Niektoré z nich je možné prepojiť so systémom vašich dodávateľov. V prípade nedostatku zásob tak môžu dodávateľom automaticky posielať upozornenia.

Databáza plná kulinárskych tipov a receptov

Manažovať reštauráciu, zamestnancov a dodávateľov môže byť veľmi náročná úloha. Našťastie pre reštaurácie a kaviarne existuje čoraz viac programov, ktoré umožňujú manažment financií a navyše zoskupujú všetky manažérske úlohy šéfkuchára alebo manažéra a podporujú ich pri každodenných pracovných činnostiach.

Softvér navrhnutý s ohľadom na potravinársky priemysel by mal zaznamenávať pracovný čas a poskytnúť vám plnú kontrolu nad objednávkami a účtami. Zároveň by mal umožňovať poslať výplatu personálu, upraviť ceny, zmeniť špeciálnu ponuku či menu a poskytovať možnosť integrácie s akýmkoľvek iným systémom.

Pri výbere nástrojov, ktoré najlepšie zodpovedajú vašim potrebám, sa zamerajte na oblasti, ktoré sú pre vás najdôležitejšie: napríklad plynulá spolupráca s kuchyňou, úprava cien alebo integrácia s inými systémami. Niekedy je postačujúci aj bezplatný nástroj, no keď už sú vaše požiadavky vyššie, zvážte kúpu systému, ktorý vám v budúcnosti pomôže aj s byrokraciou.

Produkty
Recepty
Inšpirácie šéfkuchára
Menu