Nízkokalorická neznamená zdravá
Pamätajte, že existuje veľa potravín, ktoré sú dobré, ale sú bohaté na tuky a cukor, čo znamená, že majú tiež vysoký obsah kalórií.
![Nízkokalorická neznamená zdravá](/inspiracie-sefkuchara/Tipy_a_triky_pre_gastronomiu/nizkokaloricke-dezerty/_jcr_content/parsys/content/textimage_828251974/image.img.png/1639481237473.png)
Ak chcete uspokojiť hostí na nízkokalorickej diéte, mali by ste sa vyhnúť použitiu vyššie uvedených prísad v dezertoch.
Nízkokalorické dezerty
Aj keď si to možno neuvedomujete, veľa populárnych dezertov je možné pripraviť v ľahšej verzii s nízkym obsahom kalórií. Tu je niekoľko návrhov, ktoré vás ohromia
![Pusinka bez cukru s ovocím Pusinka bez cukru s ovocím](/inspiracie-sefkuchara/Tipy_a_triky_pre_gastronomiu/nizkokaloricke-dezerty/jcr:content/parsys/content/tipsandadvice_540578755/image.img.png/1576739855060.png)
Pusinka bez cukru s ovocím
Viete, že pri výrobe peny môžete nahradiť cukor sladidlom? Nebudú také lesklé ako tradičné, vyrobené z cukru, ale rovnako chutné.
Detské pusinky podávajte so sezónnym ovocím a lístkami mäty.
![Sladké ovocie sorbet Sladké ovocie sorbet](/inspiracie-sefkuchara/Tipy_a_triky_pre_gastronomiu/nizkokaloricke-dezerty/jcr:content/parsys/content/tipsandadvice_68792560/image.img.png/1576739869415.png)
Sladké ovocie sorbet
Sladké ovocie, ako je ananás, mango alebo hrušky, sa môžu používať na výrobu šťavnatých sorbetov, ktoré zvyčajne nepotrebujú pridaný cukor.
![Grilované ovocie Grilované ovocie](/inspiracie-sefkuchara/Tipy_a_triky_pre_gastronomiu/nizkokaloricke-dezerty/jcr:content/parsys/content/tipsandadvice_1691664052/image.img.png/1576739888962.png)
Grilované ovocie
Grilované ovocie je skvelý zimný dezert. Výber ovocia určuje spôsob, akým ho podávate.
Ananás môžete poliať rumom a limetkovou šťavou, broskyne podávajte s jogurtom s nízkym obsahom tuku a mätou, a hrušky so škoricou.
![Smoothie misky Smoothie misky](/inspiracie-sefkuchara/Tipy_a_triky_pre_gastronomiu/nizkokaloricke-dezerty/jcr:content/parsys/content/tipsandadvice_1651560731/image.img.png/1576739908217.png)
Smoothie misky
Aj keď ich popularita vyvrcholila pred niekoľkými rokmi, stále sú populárnou dezertnou možnosťou pre tých, ktorí si kontrolujú príjem kalórií.
Smoothie miska by mala obsahovať mrazený smoothie s krásne usporiadanými ingredienciami: čerstvé a sušené ovocie, pražené ovsené vločky, kakaový prášok bez tuku alebo jedlé kvety.
![Banánová zmrzlina Banánová zmrzlina](/inspiracie-sefkuchara/Tipy_a_triky_pre_gastronomiu/nizkokaloricke-dezerty/jcr:content/parsys/content/tipsandadvice/image.img.png/1576739924992.png)
Banánová zmrzlina
Možno vás to prekvapí, ale banánová zmrzlina je skutočným víťazom pre ľudí, ktorí si kontrolujú príjem kalórií. Všetko, čo musíte urobiť, je nakrájať banány, zmraziť ich a zmiešať, aby sa dosiahla textúra mäkkej zmrzliny.
Po opätovnom zmrazení sa môže podávať v kopčekoch.
Pridajte škoricu, lístky mäty, kávu, bobuľové ovocie alebo kakao bez tuku, čím pripravíte banánovú zmrzlinu v rôznych príchutiach.
![Ovocné želé Ovocné želé](/inspiracie-sefkuchara/Tipy_a_triky_pre_gastronomiu/nizkokaloricke-dezerty/jcr:content/parsys/content/tipsandadvice_1693618840/image.img.png/1576739941717.png)
Ovocné želé
Ovocné želé nemusí byť nudné. Môžete ho napríklad nasekať - rovnako ako tatársky steak.
Nezabudnite použiť sladidlo bez obsahu kalórií!