Tu nájdete niekoľko praktických tipov na úpravu vášho menu a jedál tak, aby boli zdravšie a pre zákazníkov atraktívnejšie.
Spôsobov ako „ozdraviť“ vaše menu je veľa. Tu si rozoberieme niekoľko bežných postupov, ktoré vám pomôžu pripravovať pre vašich zákazníkov zdravšie a zároveň chutné jedlá.
Označenie potraviny obsahuje informácie o potravine a jej výživových hodnotách. Ak budete vedieť správne prečítať označenia potravín a poskytnete informácie o ich výživových hodnotách svojim zákazníkom, pomôžete im lepšie sa rozhodnúť o zdravých alternatívach. To sa dá dosiahnuť niekoľkými spôsobmi:
Zistite aké sú charakteristické vlastnosti zdravých jedál a ako ich používať na vytvorenie lepšieho menu pre vašu reštauráciu. Zdravé menu by malo:
Teraz keď už poznáme charakteristiky zdravých jedál, poďme sa pozrieť na zdravšie metódy varenia, ktoré môžete používať pri ich príprave:
Tu je zoznam zdravších ochucovadiel, ktoré môžete použiť počas varenia:
Zdravé jedenie je viac než len vitamíny a minerály, ktoré máte vo svojich jedlách - je to aj o tom, že svojim zákazníkom budete servírovať vyvážené porcie. Tu je niekoľko tipov aké porcie vyskladať do jedla tak, aby ste podporovali vyváženú stravu:
Okrem podávania vyváženého jedla na tanieri plnom živín, vitamínov a minerálov tu máme ešte niekoľko tipov, ktoré vám pomôžu propagovať zdravé stravovanie vo vašej reštaurácii:
Kliknite dole na ikonu a zvoľte možnosť pridať na plochu. Kliknite hore na ikonu a zvoľte možnosť pridať na plochu. Kliknite dole na ikonu a zvoľte možnosť pridať na plochu. Kliknite dole na ikonu a zvoľte možnosť pridať na plochu.