Menu

Výborne sa k tejto téme vyjadril Marco Pierre White: „Skvelí šéfkuchári vychádzajú zo svojho sebavedomia a vynikajúce jedlá vychádzajú z výpočtu.“  Aj jedlá z cestovín sú jeden zo spôsobov, ako zabezpečiť zvýšenie výnosov. A to mnohými spôsobmi.

Cestovinové jedlá

Food cost. Cestovinové jedlá sú lacné. Vďaka nim môžete vyvážiť drahšie produkty a udržať si náklady na potraviny (food cost) na požadovanej úrovni. Pri objednávaní väčších balení, ako aj spoluprácou s dodávateľom môžete dodatočne vyjednať aj dobré ceny. To platí nielen pre cestoviny, ale aj pre iné výrobky. Nízkonákladové cestovinové jedlá sú obzvlášť užitočné v slabších sezónach.

Šetrenie časom a energiou. Suché cestoviny, dostupné vo veľmi dobrej kvalite, poskytujú skvelú príležitosť ponúkať nielen chutné jedlá, ale aj jedlá, ktoré sa varia jednoducho. Pri uplatňovaní princípu mise en place sa väčšina surovín pripravuje vopred. Ak budete mať na starosti len varenie cestovín a zohrievanie omáčky, stihnete pripravovať viac typov jedál v špičkových časoch a tým v reštaurácii generovať viac zisku. 

Produkty
Recepty
Inšpirácie šéfkuchára
Menu