V Indii sa na konzumáciu jedla z taniera namiesto príborov používa chlieb. Najjednoduchšie sú vyrobené z múky, soli a vody. Najbohatšie sú vrstvené, vyrobené z cícerovej múky a s voňavou náplňou.
Indické pečivo
![Chapati / roti Chapati / roti](/inspiracie-sefkuchara/kuchyne-sveta/najobubenejsie-indicke-pecivo/jcr:content/parsys/content/tipsandadvice/image.img.png/1576743454764.png)
Chapati / roti
Najjednoduchší druh chleba z pšeničnej múky, pečený na horúcom kameni alebo tave - vypuklej kovovej panvici.
![Naan Naan](/inspiracie-sefkuchara/kuchyne-sveta/najobubenejsie-indicke-pecivo/jcr:content/parsys/content/tipsandadvice_683515846/image.img.png/1576743470604.png)
Naan
Najobľúbenejší indický kvasený chlieb s trochou jogurtu. Pečie sa v tandoori (valcovitá pec) a je sa s ghí (prepustené maslo).
![Paratha Paratha](/inspiracie-sefkuchara/kuchyne-sveta/najobubenejsie-indicke-pecivo/jcr:content/parsys/content/tipsandadvice_1191666435/image.img.png/1576743498656.png)
Paratha
Druh viacvrstvového indického plochého chleba z pšeničnej múky. Často sa plní zemiakmi, listovou zeleninou alebo syrom.
![Papadum Papadum](/inspiracie-sefkuchara/kuchyne-sveta/najobubenejsie-indicke-pecivo/jcr:content/parsys/content/tipsandadvice_1706664813/image.img.png/1576743528454.png)
Papadum
Tenký chrumkavý chlieb na báze koreneného cesta s výraznou rascovou arómou. Zvyčajne sa vyrába z urátovej múky (múky z čiernej fazule) a pečie sa na otvorenom ohni. Podáva sa ako predjedlo alebo desiata.
![Puri Puri](/inspiracie-sefkuchara/kuchyne-sveta/najobubenejsie-indicke-pecivo/jcr:content/parsys/content/tipsandadvice_1408195334/image.img.png/1576743555622.png)
Puri
Hlboko vyprážaný chlieb, ktorý sa nafúkne do tvaru gule, takže je ľahké plniť ho karí alebo dal. Populárna voľba na raňajky.