Nič nepripomína v kuchyni grilovanie viac ako drevo. Skvelé je servírovanie tradičných mäsových jedál  na dreve. Menšie pokrmy môžete podávať na menších kúskoch dreva, väčšie môžete servírovať na veľkej obdĺžnikovej doske z masívneho dreva. Tento spôsob servírovania môžete použiť aj na podávanie jedál pre dvoch alebo viacerých ľudí.

Pri servírovaní sa zamerajte na hlavnú grilovanú zložku pokrmu a nechajte ju vyniknúť. Usporiadanie príloh je tiež dôležité, ale nenechajte odviesť pozornosť hostí od hlavnej zložky pokrmu.

Pri podávaní pokrmu a jeho usporiadaní na tanieri môžete použiť rôzne štýly.Pri tradičnom spôsobe je vhodné vybrať si klasickú dosku alebo tanier, kde primerane uložíte jednotlivé zložky pokrmu.

Ak však chcete servírovanie grilovaných jedál osviežiť, inšpirujte sa severským štýlom- je ovplyvnený škandinávskym štýlom-minimalistické servírovanie jedál, ktoré pravdepodobne nikdy nevyjde z módy. Jednotlivé zložky jedál sú podávané v najčistejšej forme a na tanieri zostáva veľa voľného miesta-tento štýl je len zdanlivo chaotický, v praxi ponúka premyslené usporiadanie pokrmu.

Veľa grilovaných jedál sa podáva s omáčkou. Ako ju podávať čo najlepšie? Neexistujú žiadne  obmedzenia, všetko je na vašej kreativite. Môžete vytvoriť bodky alebo nepravidelné tvary okolo okraja dosky alebo taniera,  môžete ju naliať cez polovicu taniera alebo ju naservírovať priamo na samotné jedlo.

Servírovanie hlavných jedál vo veľkých miskách je už niekoľko rokov rastúcim trendom. Neexistuje žiaden dôvod, prečo by nemohli byť grilované pokrmy podávané rovnakým spôsobom. Tento spôsob servírovania bude fungovať skvele s prílohami, ako napr. krúpy alebo ryža, na ktoré položíme mäso alebo inú hlavnú zložku pokrmu. Môžete naliať trochu omáčky na dno misky na doladenie chuti.