Ázijský vývar z pečenej kačky

Suroviny
Ázijský vývar z pečenej kačky
−
+
€0.0
P r í p r ava
Mrkva
/g
200.0 g
0%
Cibuľa
/g
200.0 g
0%
Cesnak
/g
30.0 g
0%
Zázvor
/g
45.0 g
0%
Voda
/ml
2000.0 ml
0%
5 spices korenie (ázijské korenie)
/g
5.0 g
0%
Rezance (soba, udon)
/g
90.0 g
0%
/
P r í p r ava
-
Mrkva 200.0 g
-
Cibuľa 200.0 g
-
Cesnak 30.0 g
-
Zázvor 45.0 g
-
Voda 2000.0 ml
-
5 spices korenie (ázijské korenie) 5.0 g
-
Rezance (soba, udon) 90.0 g
Príprava
-
P r í p r ava
Mrkvu nakrájajte nahrubo, cibuľu a hlavičku cesnaku aj so šupkou rozpoľte. Všetko poukladajte na dno GN nádoby, na to položte skelety a kosti z kačky. Vložte do rúry vyhriatej na teplotu 230 °C a pečte do zlatohneda. Všetko vyberte a preložte do veľkého hrnca so studenou vodou, pridajte škoricu, badián, zázvor, priveďte do varu a pozvoľna varte (2 – 3 hodiny). Potom vývar sceďte a dochuťte Knorr Ketjap Manis sójovou omáčkou a Knorr Kuracím bujónom. Kačacie prsia očistite, osoľte a okoreňte 5 spices korením (ázijské korenie), vložte do vákuového vrecúška spolu so zázvorom nakrájaným na plátky. Vrecúško zatavte, vložte do vodného kúpeľa a varte na teplote 62 °C 90 minút. Potom ho preložte do ľadového vodného kúpeľa. Kačacie prsia vyberte z vrecúška a opečte na panvici do zlatohnedej farby. Rezance varte v horúcej vode cca 6 minút, potom sceďte a prepláchnite studenou vodou. Opečené kačacie prsia krájajte na plátky a spolu s rezancami zalievajte na tanieri horúcim vývarom a doplňte dekoráciou.