+

P r í p r ava

  1. P r í p r ava

    Mrkvu nakrájame na hrubo, cibuľu aj so šupkou rozpolíme, takisto hlavičku cesnaku. Všetko poukladáme na dno GN nádoby, na ňu položíme skelety a kosti z kačky. Vložíme do rúry vyhriatej na teplotu 230 °C a pečieme do zlatohneda. Všetko vyberieme a preložíme do veľkého hrnca so studenou vodou, pridáme škoricu, badián, zázvor, privedieme do varu a varíme veľmi pozvoľna (2 – 3 hodiny). Potom vývar scedíme a dochutíme sójovou omáčkou a kuracím bujónom. Kačacie prsia očistíme, osolíme a okoreníme 5 spices korením (ázijské korenie), vložíme do vákuového vrecúška spolu so zázvorom nakrájaným na plátky. Vrecúško zatavíme, vložíme do vodného kúpeľa a varíme na teplote 62 °C 90 minút. Potom ho preložíme do ľadového vodného kúpeľa. Kačacie prsia vyberieme z vrecúška a opečieme na panvici do zlatohnedej farby. Rezance varíme v horúcej vode cca 6 minút, potom scedíme a prepláchneme studenou vodou. Opečené kačacie prsia krájame na plátky a spolu s rezancami zalievame na tanieri horúcim vývarom a doplníme dekoráciou.