Bibimbap – hovädzie mäso na kórejský spôsob so zeleninou a s vajcom
Hovädzinu marinujte na čínsky spôsob. Mäso sa tým stáva krehkejšie a mäkšie. Tento spôsob môžete použiť na všetky druhy mäsa a morských plodov.

Suroviny
Hovädzina
-
Hovädzina 700 g
-
Zemiakový škrob 25 g
-
Bielky slepačích vajec 100 ml
Omáčka
-
Gochujang – kórejská čili pasta 80 ml
-
Ryžový ocot 50 ml
-
Čerstvý cesnak 20 g
Prílohy
-
Mrkva, pásiky 200 g
-
Červená kapusta, pásiky (s ocotom a cukrom) 200 g
-
Morské riasy 300 g
-
Fazuľové klíčky 200 g
Servírovanie
-
Ryža, varená 700 g
Príprava
-
Hovädzina
- Hovädzie mäso marinujte v zemiakovom škrobe, essencií a bielkach slepačích vajec. Odložte do chladničky na 2 hodiny.
- Mäso varte vo vriacej vode.
-
Omáčka
- Čili pastu zmiešajte so sladkou sójovou omáčkou a sryžovým octom a pridajte nakrájaný cesnak.
-
Prílohy
-
Servírovanie
- Do misky vložte teplú ryžu a ďalšie prísady.
- Podávajte s vopred pripravenou omáčkou.