Cestoviny farfalle v krémovej omáčke s kuraťom, anglickou slaninou a kuriatkami
Pridanie krémovej polievky z kuriatok zosilní špecifickú hubovú chuť pokrmu. Ak chcete pripraviť veľké množstvo tohto jedla, napr. na catering, premiešajte uvarené cestoviny al dente, ale studené, so studenou omáčkou a až potom regenerujte. V tom prípade cestoviny menej absorbujú omáčku a zostanú tak aj naďalej sypké.

Suroviny
Cestoviny farfalle v krémovej omáčke s kuraťom, anglickou slaninou a kuriatkami
−
+
€0.0
Kura
Kuracie prsia (bez kosti)
/g
700.0 g
0%
Olej
/ml
60.0 ml
0%
Omáčka
Jarná cibuľka (plátky)
/g
100.0 g
0%
Slanina
/g
150.0 g
0%
Kuriatka (čerstvé, sušené, alebo rozmrazené)
/g
300.0 g
0%
Voda
/ml
300.0 ml
0%
Baby špenátové listy
/g
500.0 g
0%
Soľ
/g
20.0 g
0%
Smotana na šľahanie 33%
/ml
1000.0 ml
0%
Cesnak (nasekaný)
/g
10.0 g
0%
Cestoviny
/
Kura
-
Kuracie prsia (bez kosti) 700.0 g
-
Olej 60.0 ml
Omáčka
-
Jarná cibuľka (plátky) 100.0 g
-
Slanina 150.0 g
-
Kuriatka (čerstvé, sušené, alebo rozmrazené) 300.0 g
-
Voda 300.0 ml
-
Baby špenátové listy 500.0 g
-
Soľ 20.0 g
-
Smotana na šľahanie 33% 1000.0 ml
-
Cesnak (nasekaný) 10.0 g
Cestoviny
Príprava
-
Kura
- Kura nakrájajte na krátke rezance, premiešajte so zmesou Delikat a Ramou Culinesse, preložte do GN nádoby a vložte do konvektomatu vyhriateho na teplotu 190 °C na cca 6-8 minút.
-
Omáčka
- Zmes na hubovú polievku premiešajte s teplou vodou a povarte.
Bielu časť jarnej cibuľky nakrájajte na rezance a nechajte zosklovatieť spolu so slaninou, pridajte pokrájané kuriatka jedlé (rozmrazené varte 3 min. vo vode s mliekom)a krátko orestujte. - Potom prilejtesmotanu na šľahaniea chvíľu varte. Pridajte vopred uvarený hubový krém, orestované mäso a listy špenátu. Všetko povarte a ochuťte podľa potreby.
- Zmes na hubovú polievku premiešajte s teplou vodou a povarte.
-
Cestoviny
- Cestoviny uvarte al dente a uchovajte v teple.
-
Servírovanie
- Cestoviny premiešajte s omáčkou, preložte do GN nádoby a posypte nakrájanou zelenou časťou jarnej cibuľky.