Cestoviny farfalle v krémovej omáčke s kuraťom, anglickou slaninou a kuriatkami
Pridanie krémovej polievky z kuriatok zosilní špecifickú hubovú chuť pokrmu. Ak chcete pripraviť veľké množstvo tohto jedla, napr. na catering, premiešajte uvarené cestoviny al dente, ale studené, so studenou omáčkou a až potom regenerujte. V tom prípade cestoviny menej absorbujú omáčku a zostanú tak aj naďalej sypké.

Suroviny
Kura
-
Kuracie prsia (bez kosti) 700 g
-
Olej 60 ml
Omáčka
-
Jarná cibuľka (plátky) 100 g
-
Slanina 150 g
-
Kuriatka (čerstvé, sušené, alebo rozmrazené) 300 g
-
Voda 300 ml
-
Baby špenátové listy 500 g
-
Soľ 20 g
-
Smotana na šľahanie 33% 1000 ml
-
Cesnak (nasekaný) 10 g
Cestoviny
Príprava
-
Kura
-
Kura nakrájajte na krátke rezance, premiešajte so zmesou Delikat a Ramou Culinesse, preložte do GN nádoby a vložte do konvektomatu vyhriateho na teplotu 190 °C na cca 6-8 minút.
-
-
Omáčka
-
Zmes na hubovú polievku premiešajte s teplou vodou a povarte. Bielu časť jarnej cibuľky nakrájajte na rezance a nechajte zosklovatieť spolu so slaninou, pridajte pokrájané kuriatka jedlé (rozmrazené varte 3 min. vo vode s mliekom)a krátko orestujte.
-
Potom prilejtesmotanu na šľahaniea chvíľu varte. Pridajte vopred uvarený hubový krém, orestované mäso a listy špenátu. Všetko povarte a ochuťte podľa potreby.
-
-
Cestoviny
- Cestoviny uvarte al dente a uchovajte v teple.
-
Servírovanie
- Cestoviny premiešajte s omáčkou, preložte do GN nádoby a posypte nakrájanou zelenou časťou jarnej cibuľky.