Chow mein – vyprážané cestoviny s kuracím mäsom a krevetami
Chow mein je typický tzv. stir-fry pokrm, teda jedlo, ktoré sa vypráža rýchlo na maximálnej teplote. Vďaka tejto technike zostane zelenina chrumkavá a zachová sa jej farba.

Suroviny
Kurča
-
Kuracie filety 600 g
-
Krevety 16/20, očistené 600 g
-
Olej 30 ml
-
Cesnak 5 g
-
Zemiakový škrob 60 g
Cestoviny
-
Mie rezance (*vaječné) 600 g
Omáčka
-
Olej 20 ml
-
Cibuľa, nakrájaná na julienne 100 g
-
Cesnak, plátky 20 g
-
Zázvor, nakrájaný na julienne 30 g
-
Voda 600 ml
-
Zemiakový škrob 25 g
-
Chilli paprička 15 g
Zelenina
-
Olej 20 ml
-
Sezamový olej 20 ml
-
Blanšírovaná brokolica, malé ružičky 350 g
-
Hrášok 100 g
-
Blanšírovaná mrkva, tenké hranolčeky 200 g
-
Soľ 15 g
Servírovanie
-
Jarná cibuľka, diagonálne nakrájaná 100 g
-
Chilli papričky, čerstvé 20 g
Príprava
-
Kurča
- Kuracie mäso nakrájajte na prúžky, premiešajte s krevetami, pridajte rozšľahané vajíčko a ďalšie prísady a dôkladne premiešajte.
- Vypražte ponorené v oleji.
-
Cestoviny
- Uvarte cestoviny a prepláchnite ich studenou vodou.
-
Omáčka
- Cibuľu orestujte s cesnakom a zázvorom na oleji, pridajte vodu, potom ďalšie ingrediencie a povarte.
- Omáčku zahustite škrobovou múčkou.
-
Zelenina
- Zeleninu opražte vo woku, pridajte krevety, kuracie mäso, cestoviny a omacku.
-
Servírovanie
- Podávajte posypané jarnou cibuľkou a krúžkami chilli papričiek.