Menu

Suroviny

+

Kurča

Cestoviny

  • Mie rezance (*vaječné) 600.0 g

Omáčka

Zelenina

  • Olej 20.0 ml
  • Sezamový olej 20.0 ml
  • Blanšírovaná brokolica, malé ružičky 350.0 g
  • Hrášok 100.0 g
  • Blanšírovaná mrkva, tenké hranolčeky 200.0 g
  • Soľ 15.0 g

Servírovanie

  • Jarná cibuľka, diagonálne nakrájaná 100.0 g
  • Chilli papričky, čerstvé 20.0 g

Chow mein je typický tzv. stir-fry pokrm, teda jedlo, ktoré sa vypráža rýchlo na maximálnej teplote. Vďaka tejto technike zostane zelenina chrumkavá a zachová sa jej farba.

...

Príprava

  1. Kurča

    • Kuracie mäso nakrájajte na prúžky, premiešajte s krevetami, pridajte rozšľahané vajíčko a ďalšie prísady a dôkladne premiešajte.
    • Vypražte ponorené v oleji.
  2. Cestoviny

    • Uvarte cestoviny a prepláchnite ich studenou vodou.
  3. Omáčka

    • Cibuľu orestujte s cesnakom a zázvorom na oleji, pridajte vodu, potom ďalšie ingrediencie a povarte.
    • Omáčku zahustite škrobovou múčkou.
  4. Zelenina

    • Zeleninu opražte vo woku, pridajte krevety, kuracie mäso, cestoviny a omacku.
  5. Servírovanie

    • Podávajte posypané jarnou cibuľkou a krúžkami chilli papričiek.
Produkty
Recepty
Inšpirácie šéfkuchára
Menu