+

Plnko

Cesto

Consomé

  • Pšeničný škrob 250 g
  • Soľ
  • Voda 250 ml
  • Škrob z tapioky alebo Zemiakový škrob 100 g
  • Olej 40 g

Servírovanie

  • Stopkový zeler 1 ks
  • Chilli 1 ks
  • Cibuľa sadzačka, malá 30 ks
  • Čerstvý koriander 30 g
  1. Plnko

    • Mäso nakrájajte, premiešajte s omáčkami Ketjap Manis a Pang Gang, na hodinu odstavte.

    • Odstráňte marinádu a mäso pomeľte. Krevety nakrájajte a krátko restujte na prudkom ohni. Vyberte ich z panvice.

    • Na rovnakej panvici nechajte zosklovatieť šalotku s cesnakom, pridajte nakrájané huby shitake, chilli a zázvor. Všetko restujte a odložte, aby zmes vychladla. Potom premiešajte s maslom a korianderom.

    • Korenie pridajte podľa chuti.

  2. Cesto

    • Pšeničný škrob zmiešajte so soľou, prilejte vodu a pripravte cesto.

    • Pridajte škrob z tapioky alebo zemiakovú múčku, olej a rozpracujte na rovnorodú hmotu. Zabaľte do fólie a odstavte na hodinu do chladničky.

    • Z pripraveného cesta vytvarujte valček s priemerom 4 cm a nakrájajte na 20 rovnakých kúskov.

    • Každý kúsok rozváľajte a naplňte plnkou. Zlepte okraj tak, aby sa vytvoril vejár a varte v pare.

  3. Consomé

    • Do vlažnej vody pridajte kurací bujón a premiešajte. Zeleninu nastrúhajte na hrubom strúhadle a premiešajte s mletým kuraťom, bielkami, drveným ľadom a jablčným octom.

    • Všetko vložte do bujónu, pridajte zvyšnú zeleninu a postupne ohrievajte na miernom ohni. Zohrejte až do teploty približne 95–97 °C a varte aspoň hodinu.

  4. Servírovanie

    • Na tanieri rozložte pripravené dochucovacie zložky a teplé pirohy (2 ks na porciu).

    • Zalejte teplým consommé.