Hydinové consommé s orientálnymi pirohmi z bravčového mäsa, z ostra korenené
Jednoduchý spôsob prípravy priehľadného consommé so silnou chuťou. Servírovanie s orientálnymi pirohmi vynikajúco mení stereotyp klasického jedla.

Suroviny
Hydinové consommé s orientálnymi pirohmi z bravčového mäsa, z ostra korenené
−
+
€0.0
Plnko
Voda
/l
2.0 l
0%
Mrkva
/g
250.0 g
0%
Zeler
/g
80.0 g
0%
Petržlen
/g
100.0 g
0%
Pór - biela časť
/g
50.0 g
0%
Kuracie prsia, mleté
/g
500.0 g
0%
Ľad, drvený
/g
250.0 g
0%
Jablčný ocot
/ml
10.0 ml
0%
Aníz, kefír, koriander, citrónová tráva
/g
5.0 g
0%
Vajcia
/g
100.0 g
0%
Soľ
/g
10.0 g
0%
Chilli
/g
5.0 g
0%
Cesto
Chudé bravčové mäso
/g
250.0 g
0%
Knorr Pang Gang Omáčka chilli a paradajky 1L
/ml
40.0 ml
0%
Očistené krevety
/g
100.0 g
0%
Šalotka
/g
50.0 g
0%
Cesnak
/g
5.0 g
0%
Huby shitake, nakrájané na kocky
/g
40.0 g
0%
Chilli, zázvor, koriander, soľ, korenie
/g
5.0 g
0%
Consomé
Pšeničný škrob
/g
250.0 g
0%
Soľ
/g
0.0 g
0%
Voda
/ml
250.0 ml
0%
Škrob z tapioky alebo Zemiakový škrob
/g
100.0 g
0%
Olej
/g
40.0 g
0%
Stopkový zeler
/g
40.0 g
0%
Servírovanie
Cibuľa sadzačka, malá
/ks
30.0 ks
0%
Čerstvý koriander
/g
30.0 g
0%
/
Plnko
-
Voda 2.0 l
-
Mrkva 250.0 g
-
Zeler 80.0 g
-
Petržlen 100.0 g
-
Pór - biela časť 50.0 g
-
Kuracie prsia, mleté 500.0 g
-
Ľad, drvený 250.0 g
-
Jablčný ocot 10.0 ml
-
Aníz, kefír, koriander, citrónová tráva 5.0 g
-
Vajcia 100.0 g
-
Soľ 10.0 g
-
Chilli 5.0 g
Cesto
-
Chudé bravčové mäso 250.0 g
-
Očistené krevety 100.0 g
-
Šalotka 50.0 g
-
Cesnak 5.0 g
-
Huby shitake, nakrájané na kocky 40.0 g
-
Chilli, zázvor, koriander, soľ, korenie 5.0 g
Consomé
-
Pšeničný škrob 250.0 g
-
Soľ
-
Voda 250.0 ml
-
Škrob z tapioky alebo Zemiakový škrob 100.0 g
-
Olej 40.0 g
-
Stopkový zeler 40.0 g
Servírovanie
-
Cibuľa sadzačka, malá 30.0 ks
-
Čerstvý koriander 30.0 g
Príprava
-
Plnko
- Mäso nakrájajte, premiešajte s omáčkami Ketjap Manis a Pang Gang, na hodinu odstavte.
- Odstráňte marinádu a mäso pomeľte.
Krevety nakrájajte a krátko restujte na prudkom ohni. Vyberte ich z panvice. - Na rovnakej panvici nechajte zosklovatieť šalotku s cesnakom, pridajte nakrájané huby shitake, chilli a zázvor. Všetko restujte a odložte, aby zmes vychladla. Potom premiešajte s maslom a korianderom.
- Korenie pridajte podľa chuti.
-
Cesto
- Pšeničný škrob zmiešajte so soľou, prilejte vodu a pripravte cesto.
- Pridajte škrob z tapioky alebo zemiakovú múčku, olej a rozpracujte na rovnorodú hmotu. Zabaľte do fólie a odstavte na hodinu do chladničky.
- Z pripraveného cesta vytvarujte valček s priemerom 4 cm a nakrájajte na 20 rovnakých kúskov.
- Každý kúsok rozváľajte a naplňte plnkou. Zlepte okraj tak, aby sa vytvoril vejár a varte v pare.
-
Consomé
- Do vlažnej vody pridajte kurací bujón a premiešajte. Zeleninu nastrúhajte na hrubom strúhadle a premiešajte s mletým kuraťom, bielkami, drveným ľadom a jablčným octom.
- Všetko vložte do bujónu, pridajte zvyšnú zeleninu a postupne ohrievajte na miernom ohni. Zohrejte až do teploty približne 95–97 °C a varte aspoň hodinu.
-
Servírovanie
- Na tanieri rozložte pripravené dochucovacie zložky a teplé pirohy (2 ks na porciu).
- Zalejte teplým consommé.