Menu

Suroviny

+

Príprava


...

Príprava

  1. Príprava

    Do vody vložíme cibuľu, tymián, bobkový list, hladkolistú petržlenovú vňať, cukor a ocot a všetko privedieme do varu. V tomto vývare uvaríme filety z kapra. Ešte teplé mäso oberieme od kostí a necháme vychladnúť. V zvyšnom vývare uvaríme koreňovú zeleninu (mrkvu, zeler a petržlen). Zemiaky uvarené v šupke (najlepšie deň vopred) ošúpeme a roztlačíme, zmiešame s kaprím mäsom, s varenou na kocky nakrájanou koreňovou zeleninou a rovnako nakrájanou kyslou uhorkou. Pridáme polovicu vajec, soľ, korenie a premiešame. Tvarujeme guľky, ktoré obalíme v múke, rozšľahaných vajciach a v panko strúhanke. Smažíme v oleji do zlatista. Majonézu vyšľaháme s horčicou a nálevom z uhoriek do požadovanej konzistencie.
  2. Servírovanie

    Na tanier rozotrieme ochutenú majonézu a do stredu položíme rybie guľky.
Produkty
Recepty
Inšpirácie šéfkuchára
Menu