+

Kačica

Knedľa

Jablková omáčka

Servírovanie

  • Červená kapusta, nastrúhaná 1 kg
  1. Kačica

    kačacie stehná (10ks) okoreníme Delikatom na hydinu a necháme postáť 12 hodín. Kačicu konfitujeme 5 hodín na 90°C.
  2. Knedľa

    Oddelíme žĺtky od bielkov. Bielky vyšľaháme do peny. Pečivo nakrájame na veľké kocky. Mlieko zmiešame so žĺtkami a nakrájanou petržlenovou vňaťou, ochutíme Knorr aroma Mix Bylinky a Maslo a zmiešame s pokrájaným pečivom. Pre nadýchanosť pridáme vyšľahané bielky a jemne premiešame. Zmes preložíme na potravinovú fóliu, vyformujeme valčeky s hrúbkou cca 5-6 cm. Tesne zavinieme do fólie a varíme v konvekčnej rúre 20 minút na 90°C. Pri varení dáme pozor, aby plech G/N bol perforovaný.
  3. Jablková omáčka

    Zmiešame Knorr Šťava k pečenému mäsu Braten s jablkovým džúsom a vodou a povaríme. Cukor jemne skaramelizujeme, pridáme obvarené perlové guličky, uvarenú omáčku a nakrájané jablká. Chvíľu povaríme na malom ohni. Dochutíme jablčným octom.
  4. Servírovanie

    Pred podávaním stehná osmažíme na panvici. Podávame s knedľou nakrájanou na plátky a jablkovouo máčkou. ako zeleninová príloha je ideálna červená kapusta.
+