Konfitovaná kačica s knedľou

Suroviny
Konfitovaná kačica s knedľou
−
+
€0.0
Kačica
Tuk na konfitovanie
/g
2000.0 g
0%
Kačacie stehná
/g
2500.0 g
0%
Knedľa
Žemľa
/g
1200.0 g
0%
Petržlenová vňať
/g
100.0 g
0%
Mlieko
/ml
500.0 ml
0%
Maslo
/g
100.0 g
0%
Vajcia
/g
120.0 g
0%
Jablková omáčka
Jablčný ocot
/ml
0.0 ml
0%
Jablkový džús
/ml
300.0 ml
0%
Voda
/ml
300.0 ml
0%
Trstinový cukor
/g
15.0 g
0%
Perlové cibuľky v náleve
/g
100.0 g
0%
Sušené jablká
/g
25.0 g
0%
Servírovanie
Červená kapusta, nastrúhaná
/g
1000.0 g
0%
/
Kačica
-
Tuk na konfitovanie 2000.0 g
-
Kačacie stehná 2500.0 g
Knedľa
-
Žemľa 1200.0 g
-
Petržlenová vňať 100.0 g
-
Mlieko 500.0 ml
-
Maslo 100.0 g
-
Vajcia 120.0 g
Jablková omáčka
-
Jablčný ocot
-
Jablkový džús 300.0 ml
-
Voda 300.0 ml
-
Trstinový cukor 15.0 g
-
Perlové cibuľky v náleve 100.0 g
-
Sušené jablká 25.0 g
Servírovanie
-
Červená kapusta, nastrúhaná 1000.0 g
Príprava
-
Kačica
Kačacie stehná (10ks) okoreníme Delikatom na hydinu a necháme postáť 12 hodín.Stehná zalejeme tukom a konfitujeme 5 hodín na 90°C. -
Knedľa
Oddelíme žĺtky od bielkov. Bielky vyšľaháme do peny. Pečivo nakrájame na veľké kocky. Mlieko zmiešame so žĺtkami a nakrájanou petržlenovou vňaťou, ochutíme Knorr aroma Mix Bylinky a Maslo a zmiešame s pokrájaným pečivom. Pre nadýchanosť pridáme vyšľahané bielky a jemne premiešame. Zmes preložíme na potravinovú fóliu, vyformujeme valčeky s hrúbkou cca 5-6 cm. Tesne zavinieme do fólie a varíme v konvekčnej rúre 20 minút na 90°C. Pri varení dáme pozor, aby plech G/N bol perforovaný. -
Jablková omáčka
ZmiešameŠťavu k mäsu s jablkovým džúsom a vodou a povaríme. Cukor jemne skaramelizujeme, pridáme obvarené perlové cibuľové guličky, uvarenú omáčku a nakrájané jablká. Chvíľu povaríme na malom ohni. Dochutíme jablčným octom. -
Servírovanie
Pred podávaním stehná osmažíme na panvici. Podávame s knedľou nakrájanou na plátky a jablkovouo máčkou. ako zeleninová príloha je ideálna červená kapusta.