Konfitované kačacie stehná so zemiakovými guľkami

Suroviny
Kačacie stehná
-
Kačacia masť 1000 g
-
Čerstvá šalvia 10 g
-
Strúčiky cesnaku 12 ks
-
Knorr Farebné korenie drvené 0,5 kg 5 g
-
Kačacie stehná 10 ks
Šťava
-
Cukor 100 g
-
Pomarančový džús 300 ml
-
Citrón 2 ks
-
Voda 1000 ml
Cukor necháme rozpustiť na miernom ohni, zalejeme
-
Hladká múka 250 g
-
Maslo 150 g
-
Voda 2000 ml
Príprava
-
Kačacie stehná
Kačacie stehná umyte, osušte a očistite. Vložte do zapekacej misy, pridajte Knorr Essence Kurací bujón, okoreňte, pridajte 6 celých rozpučených strúčikov cesnaku, lístky šalvie a nechajte v chladničke marinovať 30 minút. Potom zalejte roztopenou kačacou masťou tak, aby boli stehná úplne ponorené. Pečte pri teplote 130 °C približne 3 hodiny. Na posledných 30 minút zvýšte teplotu na 200 °C. -
Šťava
Cukor nechajte rozpustiť na miernom ohni, zalejte vodou, prevarte, pridajte Knorr Šťavu k mäsu a opäť prevarte. Potom do šťavy pridajte pomarančový džús a citrónovú šťavu. Na miernom ohni varte približne 10 minút. Na záver pridajte maslo na zjemnenie. -
Cukor necháme rozpustiť na miernom ohni, zalejeme
Zemiakovú kašu pripravte podľa návodu bežným spôsobom. Do horúcej zemiakovej kaše pridajte hladkú múku, zamiešajte a nechajte zakryté pokrievkou cca 15 – 20 minút, aby sa múka sparila. Zo zemiakového cesta vytvorte rukami guľôčky, ktoré následne potrite olejom. Guľôčky dajte do misy a prelejte ich opraženým maslom. Konfitované kačacie stehná podávajte so zemiakovými guľkami preliate šťavou. Pokrm môžete doplniť napríklad pečeným karamelizovaným jablkom, opraženou cibuľkou alebo pórom.