Konfitované kačacie stehná so zemiakovými guľkami

Suroviny
Konfitované kačacie stehná so zemiakovými guľkami
−
+
€2.0
Kačacie stehná
Kačacia masť
/g
1000.0 g
0%
Čerstvá šalvia
/g
10.0 g
0%
Farebné korenie drvené
/g
5.0 g
0%
Knorr Professional Essence Kurací bujón 1L
/ml
100.0 ml
0%
Kačacie stehná
/g
2500.0 g
0%
Cesnak
/g
15.0 g
0%
Šťava
Cukor
/g
100.0 g
0%
Pomarančový džús
/ml
300.0 ml
0%
Voda
/ml
1000.0 ml
0%
Cukor necháme rozpustiť na miernom ohni, zalejeme
Hladká múka
/g
250.0 g
0%
Maslo
/g
150.0 g
0%
Voda
/ml
2000.0 ml
0%
/
Kačacie stehná
-
Kačacia masť 1000.0 g
-
Čerstvá šalvia 10.0 g
-
Farebné korenie drvené 5.0 g
-
Kačacie stehná 2500.0 g
-
Cesnak 15.0 g
Šťava
-
Cukor 100.0 g
-
Pomarančový džús 300.0 ml
-
Voda 1000.0 ml
Cukor necháme rozpustiť na miernom ohni, zalejeme
-
Hladká múka 250.0 g
-
Maslo 150.0 g
-
Voda 2000.0 ml
Príprava
-
Kačacie stehná
Kačacie stehná umyte, osušte a očistite. Vložte do zapekacej misy, pridajte Knorr Essence Kurací bujón, okoreňte, pridajte 6 celých rozpučených strúčikov cesnaku, lístky šalvie a nechajte v chladničke marinovať 30 minút. Potom zalejte roztopenou kačacou masťou tak, aby boli stehná úplne ponorené. Pečte pri teplote 130 °C približne 3 hodiny. Na posledných 30 minút zvýšte teplotu na 200 °C. -
Šťava
Cukor nechajte rozpustiť na miernom ohni, zalejte vodou, prevarte, pridajte Knorr Šťavu k mäsu a opäť prevarte. Potom do šťavy pridajte pomarančový džús a citrónovú šťavu. Na miernom ohni varte približne 10 minút. Na záver pridajte maslo na zjemnenie. -
Cukor necháme rozpustiť na miernom ohni, zalejeme
Zemiakovú kašu pripravte podľa návodu bežným spôsobom. Do horúcej zemiakovej kaše pridajte hladkú múku, zamiešajte a nechajte zakryté pokrievkou cca 15 – 20 minút, aby sa múka sparila. Zo zemiakového cesta vytvorte rukami guľôčky, ktoré následne potrite olejom. Guľôčky dajte do misy a prelejte ich opraženým maslom. Konfitované kačacie stehná podávajte so zemiakovými guľkami preliate šťavou. Pokrm môžete doplniť napríklad pečeným karamelizovaným jablkom, opraženou cibuľkou alebo pórom.