Menu

Suroviny

+

Kačacie stehná

Šťava

Cukor necháme rozpustiť na miernom ohni, zalejeme


...

Príprava

  1. Kačacie stehná

    Kačacie stehná umyte, osušte a očistite. Vložte do zapekacej misy, pridajte Knorr Essence Kurací bujón, okoreňte, pridajte 6 celých rozpučených strúčikov cesnaku, lístky šalvie a nechajte v chladničke marinovať 30 minút. Potom zalejte roztopenou kačacou masťou tak, aby boli stehná úplne ponorené. Pečte pri teplote 130 °C približne 3 hodiny. Na posledných 30 minút zvýšte teplotu na 200 °C.
  2. Šťava

    Cukor nechajte rozpustiť na miernom ohni, zalejte vodou, prevarte, pridajte Knorr Šťavu k mäsu a opäť prevarte. Potom do šťavy pridajte pomarančový džús a citrónovú šťavu. Na miernom ohni varte približne 10 minút. Na záver pridajte maslo na zjemnenie.
  3. Cukor necháme rozpustiť na miernom ohni, zalejeme

    Zemiakovú kašu pripravte podľa návodu bežným spôsobom. Do horúcej zemiakovej kaše pridajte hladkú múku, zamiešajte a nechajte zakryté pokrievkou cca 15 – 20 minút, aby sa múka sparila. Zo zemiakového cesta vytvorte rukami guľôčky, ktoré následne potrite olejom. Guľôčky dajte do misy a prelejte ich opraženým maslom. Konfitované kačacie stehná podávajte so zemiakovými guľkami preliate šťavou. Pokrm môžete doplniť napríklad pečeným karamelizovaným jablkom, opraženou cibuľkou alebo pórom.
Produkty
Recepty
Inšpirácie šéfkuchára
Menu