Krém z zeleru a zemiakov s kokosovým mliekom a olivovým olejom s koriandrom

Suroviny
Krém
-
Stonkový zeler 400 g
-
Cibuľa 200 g
-
Stopkový zeler, očistený, nakrájaný ľubovoľným spôsobom 1000 g
-
Olej 80 ml
-
Voda 2500 ml
-
Soľ 20 g
-
Citron 50 g
-
Cukor 15 g
-
Kokosové mlieko 400 ml
Olej s koriandru
-
Olivový olej z olivových výliskov 100 ml
-
Čerstvý koriander 50 g
Servírovanie
-
Pražená cibuľa Na ozdobenie
Príprava
-
Krém
- Stonkový zeler očistíme od stonky a spolu s cibuľou nakrájame na kocky, osmažíme a zalejeme vodou.
- Zeleninu dusíme jemne domäkka, potom zmixujeme.
- Precedíme cez sito (čínsky klobúk), pridáme zemiakové pyré a kokosové mlieko.
- Celú zmes zmixujeme na jemný krém, nakoniec dochutíme soľou, cukrom a citrónovou šťavou podľa chuti.
-
Olej s koriandru
- Olej zahrejeme na 45°C, zmiešame s koriandrom a precedíme cez veľmi jemné sito.
-
Servírovanie
- Krém rozdelíme do misiek, ozdobíme olivovým olejom s koriandrom a praženou cibuľou.