Menu

Suroviny

+

Príprava karfiolových krídel


Chutná vegetariánska obmena tradičných bizóniech krídeliek s chrumkavým karfiolom obaleným v pikantnej majonézovej omáčke. Ideálne pre tých, ktorí hľadajú výrazné a pikantné chute.

...

Príprava

  1. Príprava karfiolových krídel

    • Rozdeľte karfiol na ružičky široké asi 4 cm. Vložte ho do veľkého plastového vrecka alebo nádoby s víkom a zalejte 480 ml pikantnej majonézy Hellmann's. Premiešajte, aby bol každý kúsok rovnomerne pokrytý. Uložte do chladničky na celú noc alebo aspoň na 4 hodiny.
    • Rúru predhrejte na 230 °C. Plech GN vyložte papierom na pečenie. Karfiol bez marinády položte na pripravený plech v jednej vrstve. Pečte 40 minút, pričom v polovici pečenia karfiol otočte.
    • Zvyšnú pikantnú majonézu podávajte bokom na namáčanie.
    K tomuto receptu odporúčame aj mrkvu a zelerové tyčinky. Môžete ich namáčať do rovnakej omáčky alebo ich pridať do farmárskeho dresingu.  
Produkty
Recepty
Inšpirácie šéfkuchára
Menu