Polievka Kulajda
Na kulajdu sa v lete hodia čerstvo nazbierané a v zime sušené huby. Polievku môžeme podávať vo vydlabanom chlebe.

Suroviny
Polievka Kulajda
−
+
€0.0
Polievka
Hladká múka
/g
70.0 g
0%
Voda
/l
2.5 l
0%
Ocot
/ml
70.0 ml
0%
Soľ
/g
5.0 g
0%
Bobkový list
/g
1.0 g
0%
Rasca
/g
1.0 g
0%
Sušené huby
/g
50.0 g
0%
Vajce
/g
500.0 g
0%
Zemiaky, varené, šúpané
/g
300.0 g
0%
Smotana na šľahanie 33%
/ml
250.0 ml
0%
Olej
/ml
70.0 ml
0%
Servírovanie
Čerstvé bylinky - kôpor, ligurček, pažítka, petržlenová vňať, estragón
/g
50.0 g
0%
/
Polievka
-
Hladká múka 70.0 g
-
Voda 2.5 l
-
Ocot 70.0 ml
-
Soľ 5.0 g
-
Bobkový list 1.0 g
-
Rasca 1.0 g
-
Sušené huby 50.0 g
-
Vajce 500.0 g
-
Zemiaky, varené, šúpané 300.0 g
-
Smotana na šľahanie 33% 250.0 ml
-
Olej 70.0 ml
Servírovanie
-
Čerstvé bylinky - kôpor, ligurček, pažítka, petržlenová vňať, estragón 50.0 g
Príprava
-
Polievka
- Na olejia múky pripravíme svetlú zápražku, ktorú za stáleho miešania zalejeme pripraveným vývarom, v ktorom sme vopred povarili vo vlažnej vode namočené huby.
- Pridáme bobkový list, rascu, soľ a povaríme asi 20 minút.
- Potom pridáme na kocky nakrájané uvarené zemiaky a po krátkom varení zalejemesmotanou na šľahaniea opäť necháme zovrieť.
- Nakoniec do polievky pridáme trocha octu, prípadne aj trochu cukru a opatrne vkladáme celé vajcia tak, aby sa nerozdelili. Varíme kým bielky nestuhnú (alebo môžete zvlášť pripravené vajcia vkladať až do hotovej polievky).
-
Servírovanie
- Pred servírovaním posypeme najemno nasekanými bylinkami podľa vlastnej chuti a výberu.