Menu

Suroviny

+

Polievka

Servírovanie

  • Čerstvé bylinky - kôpor, ligurček, pažítka, petržlenová vňať, estragón 50.0 g

Na kulajdu sa v lete hodia čerstvo nazbierané a v zime sušené huby. Polievku môžeme podávať vo vydlabanom chlebe.

...

Príprava

  1. Polievka

    • Na olejia múky pripravíme svetlú zápražku, ktorú za stáleho miešania zalejeme pripraveným vývarom, v ktorom sme vopred povarili vo vlažnej vode namočené huby.
    • Pridáme bobkový list, rascu, soľ a povaríme asi 20 minút.
    • Potom pridáme na kocky nakrájané uvarené zemiaky a po krátkom varení zalejemesmotanou na šľahaniea opäť necháme zovrieť.
    • Nakoniec do polievky pridáme trocha octu, prípadne aj trochu cukru a opatrne vkladáme celé vajcia tak, aby sa nerozdelili. Varíme kým bielky nestuhnú (alebo môžete zvlášť pripravené vajcia vkladať až do hotovej polievky).
  2. Servírovanie

    • Pred servírovaním posypeme najemno nasekanými bylinkami podľa vlastnej chuti a výberu.
Produkty
Recepty
Inšpirácie šéfkuchára
Menu