Polievka zo zeleného hrášku a kyslou smotanou
Skôr ako privítame jar, doprajte si zeleň napríklad formou jemného krému z hrášku a mäty. Polievku môžeme doplniť niekoľkými kúskami pokrájaného syra Feta.

Suroviny
Polievka zo zeleného hrášku a kyslou smotanou
−
+
€0.0
Krém
Cibuľa
/g
200.0 g
0%
Cesnak
/g
15.0 g
0%
Zemiaky
/g
350.0 g
0%
Zeleninový fond
/l
1.5 l
0%
Zelený hrášok (mrazený)
/g
700.0 g
0%
Hladkolistá petržlenová vňať
/g
200.0 g
0%
Soľ
/g
15.0 g
0%
Olej
/ml
120.0 ml
0%
Voda
/l
1.5 l
0%
Kyslá smotana
/g
100.0 g
0%
Smotana na varenie 12 %
/ml
250.0 ml
0%
Servírovanie
Lístky mäty
/g
15.0 g
0%
Kyslá smotana
/g
0.0 g
0%
/
Krém
-
Cibuľa 200.0 g
-
Cesnak 15.0 g
-
Zemiaky 350.0 g
-
Zeleninový fond 1.5 l
-
Zelený hrášok (mrazený) 700.0 g
-
Hladkolistá petržlenová vňať 200.0 g
-
Soľ 15.0 g
-
Olej 120.0 ml
-
Voda 1.5 l
-
Kyslá smotana 100.0 g
-
Smotana na varenie 12 % 250.0 ml
Servírovanie
-
Lístky mäty 15.0 g
-
Kyslá smotana
Príprava
-
Krém
- Na tuku krátko opečieme cibuľu s cesnakom, pridáme pokrájaný zemiak, zalejemevodou pridáme zeleninový bujón a privedieme do varu. Varíme pár minút, kým zemiaky nezmäknú.
- Pridáme hrášok a petržlenovú vňať, necháme spolu 3 minúty povariť, vhodíme stonky z otrhanej mäty a polievku rozmixujeme tyčovým mixérom, prilejemesmotanu na vareniea dochutíme soľou.
-
Servírovanie
- Polievku nalejeme do misky alebo taniera, doplníme kyslou smotanou a ozdobíme lístkami mäty.