+

Krém

  • Rama Culinesse Profi 0,9l 120 ml
  • Cibuľa 200 g
  • Cesnak 15 g
  • Zemiak 350 g
  • Zeleninový fond 1.5 l
  • Zelený hrášok (mrazený) 700 g
  • Hladkolistá petržlenová vňať 200 g
  • Rama Cremefine Profi Na varenie 1l 250 ml
  • Soľ 15 g

Servírovanie

  • Rama Cremefine Profi Fraiche 1l 100 ml
  • Lístky mäty 15 g
  1. Krém

    • Na tuku krátko opečieme cibuľu s cesnakom, pridáme pokrájaný zemiak, zalejeme fondom a privedieme do varu. Varíme pár minút, kým zemiaky nezmäknú.
    • Pridáme hrášok a petržlenovú vňať, necháme spolu 3 minúty povariť, vhodíme stonky z otrhanej mäty a polievku rozmixujeme tyčovým mixérom, prilejeme rastlinný krém a dochutíme soľou.
  2. Servírovanie

    • Polievku nalejeme do misky alebo taniera, doplníme kyslou smotanou alebo rastlinným krémom Rama Cremefine Fraiche a ozdobíme lístkami mäty.