+

Vývar

Rezance Ramen

  • Rezance Ramen 700 g
  • Baby kukuričky 125 g
  • Vajcia 10 ks

Servírovanie

  • Riasa Nori 1 ks
  • Čierny a biely sezam (nasucho opražený) 5 g
  • Jarná cibuľka (plátky) 50 g
  • Huby Shi-také (sušené) 35 g
  • Bambus 100 g
  • Mirin 30 ml
  • Saké 30 ml
  1. Vývar

    • Mäso dáme marinovať do cesnaku a sójovej omáčky. Bambusové plátky môžeme namarinovať v troške ryžového octu. Kuracie mäso spolu so zeleninou krátko opečieme v konvektomate pri 200 °C.

    • Preložíme do hrnca, pridáme bravčové mäso (alebo uvaríme zvlášť v sous vide vrecúšku pri teplote 62,5 °C), korenie, huby, zalejeme vodou a doplníme Knorr hydinový základ. Privedieme do varu a potom „tiahneme“, aby sa vývar nezakalil.

    • Priebežne zbierame penu a hneď ako je mäso mäkké, tak ho postupne vyberáme.
  2. Rezance Ramen

    • Rezance so sparenou zeleninou rozdelíme do polievkových misiek, pridáme prekrojené huby, bambus, pokrájanú mrkvu, na polovicu prekrojené vajíčko uvarené namäkko alebo sous vide uvarené vo vode pri 62,5 °C 1 hodinu a potom vyklepnuté zo škrupinky, a zalejeme scedeným vývarom ochuteným vínom.
  3. Servírovanie

    • Doplníme horúcim mäsom nakrájaným na plátky a nakrájanou jarnou cibuľkou spolu s rezančekmi riasi nori.