Šalát s batátmi, kapustovým pestom a dipom z čierneho cesnaku
Vyskúšajte neobvyklý recept na šalát s pečenými sladkými zemiakmi - batátmi, kapustovým pestom a dipom z čierneho cesnaku. Táto kombinácia naštartuje vaše chuťové poháriky.

Suroviny
Šalát s batátmi, kapustovým pestom a dipom z čierneho cesnaku
−
+
€0.0
Na salát:
Bataty, na kocky
/g
1100.0 g
0%
Olej
/ml
50.0 ml
0%
Kel
/g
150.0 g
0%
Vlašské orechy, opražené
/g
100.0 g
0%
Cesnak
/g
40.0 g
0%
Olivový olej
/ml
150.0 ml
0%
Soľ
/g
8.0 g
0%
Korenie čierne mleté
/podľa chuti
0.0 podľa chuti
0%
Cesnak, čierny
/g
40.0 g
0%
Olej z hroznových jadierok
/ml
50.0 ml
0%
Grécky jogurt, hustý
/g
300.0 g
0%
Citronóvá šťava, čerstvá
/ml
20.0 ml
0%
Soľ
/g
4.0 g
0%
Huby shimeji
/g
150.0 g
0%
Olej
/ml
40.0 ml
0%
Maslo
/g
50.0 g
0%
Baby špenátové listy, čerstvé
/g
200.0 g
0%
Valeriánka
/g
200.0 g
0%
Rukola
/g
80.0 g
0%
Cherry paradajky
/g
300.0 g
0%
Servírovanie:
Mikrobylinky, klíčky póru
/na dekoráciu
0.0 na dekoráciu
0%
/
Na salát:
-
Bataty, na kocky 1100.0 g
-
Olej 50.0 ml
-
Kel 150.0 g
-
Vlašské orechy, opražené 100.0 g
-
Cesnak 40.0 g
-
Olivový olej 150.0 ml
-
Soľ 8.0 g
-
Korenie čierne mleté
-
Cesnak, čierny 40.0 g
-
Olej z hroznových jadierok 50.0 ml
-
Grécky jogurt, hustý 300.0 g
-
Citronóvá šťava, čerstvá 20.0 ml
-
Soľ 4.0 g
-
Huby shimeji 150.0 g
-
Olej 40.0 ml
-
Maslo 50.0 g
-
Baby špenátové listy, čerstvé 200.0 g
-
Valeriánka 200.0 g
-
Rukola 80.0 g
-
Cherry paradajky 300.0 g
Servírovanie:
-
Mikrobylinky, klíčky póru
Príprava
-
Na salát:
- Batáty zmiešajte s olejom a polovicou zmesi korenia. Vložte do rúry vyhriatej na 180 °C na približne 20 minút.
- Vyberte z rúry a posypte zvyškom korenia Delikát.
- Uvarte kapustu vo vriacej vode a nechajte ju vychladnúť v ľadovej vode. Odstráňte drevnaté stonky a rozmixujte ich s orechmi, cesnakom a olejom na hladkú omáčku. Dochuťte soľou a čiernym korením.
- Čierny cesnak zmiešajte s olejom z hroznových jadierok. Zmiešajte s jogurtom a dochuťte citrónovou šťavou a soľou.
- V horúcom oleji orestujte huby shimeji. Pridajte omáčku Ketjap Manis a maslo.
-
Servírovanie:
- Na tanier naaranžujte špenátové listy, šalát poľníčok, rukolu, pečené sladké zemiaky, cherry paradajky a huby shimeji.
- Podávajte s kapustovým pestom a dipom z čierneho cesnaku.
- Ozdobte výhonkami póru.