Menu

Suroviny

+

Sekaná:

Kaša:

Uhorkový šalát:


...

Príprava

  1. Sekaná:

    • Mleté mäso zmiešajte s nakrájanou cibuľou, vývarom rozmiešaným vo vode, strúhankou, mliekom, s rozšľahanými vajcami, cesnakom roztlačeným so soľou, s preosiatou múkou, horčicou a nasekanou petržlenovou vňaťou.
    • Po dôkladnom premiešaní vytvarujte šišky, do stredu ktorých vložte olúpané vajcia uvarené natvrdo.
    • Šišky sekané položte na GN plech vymastený olejom (alebo do vymastených foriem) a krátko zapečieme.
    • Potom nalejte trochu vody. S občasným prelievaním výpekom a pridaním vody pečieme dozlatista.
    • Výpek zahustite zmesou bravčovej omáčky.
  2. Kaša:

    • Krúpky preberieme, sparíme, prepláchneme a vložíme do vody variť.
    • Na zvyšnom oleji krátko orestujte nakrájanú jarnú cibuľku.
    • Pripravte zemiakovú kašu podľa návodu (do vriacej vody pridajte bravčový vývar) a potom premiešajte s krúpkami, smaženou cibuľkou a ochutíme potretou majoránkou.
    • Vhodnou prílohou je uhorkový alebo hlávkový šalát.
  3. Uhorkový šalát:

    • Umyté uhorky nakrájajte pozdĺžne na tenké plátky.
    • Zálievku zmiešajte s vodou a pridajte olej.
    • Hotový dresing zmiešajte s uhorkami a rozdeľte do misiek.
Produkty
Recepty
Inšpirácie šéfkuchára
Menu