SEKANÁ S VAJÍČKOM A SEDLIACKOU NASTAVENOU KAŠOU

Suroviny
SEKANÁ S VAJÍČKOM A SEDLIACKOU NASTAVENOU KAŠOU
−
+
€0.0
Sekaná:
Mleté mäso - mix, zmes hovädzieho a bravčového mäsa
/g
950.0 g
0%
Cibuľa žltá, nadrobno nakrájaná
/g
50.0 g
0%
Voda
/ml
200.0 ml
0%
Strúhanka
/g
130.0 g
0%
Mlieko, nízkotučné
/ml
150.0 ml
0%
Vajcia
/ks
2.0 ks
0%
Čerstvý cesnak
/g
15.0 g
0%
Polohrubá múka
/g
60.0 g
0%
Repkový olej
/g
50.0 g
0%
Hladkolistá petržlenová vňať, nasekaná
/g
10.0 g
0%
Vajcia, uvarené natvrdo (náplň)
/ks
5.0 ks
0%
Voda, na zalievanie
/ml
1000.0 ml
0%
Kaša:
Voda
/ml
1800.0 ml
0%
Jarná cibuľka
/g
150.0 g
0%
KNORR Professional Bujón s príchuťou údenej slaniny 1kg
/g
20.0 g
0%
Krúpky
/g
250.0 g
0%
Majoránka
/g
1.0 g
0%
Uhorkový šalát:
Uhorka hadovka
/g
700.0 g
0%
Voda
/ml
140.0 ml
0%
Repkový olej
/ml
30.0 ml
0%
/
Sekaná:
-
Mleté mäso - mix, zmes hovädzieho a bravčového mäsa 950.0 g
-
Cibuľa žltá, nadrobno nakrájaná 50.0 g
-
Voda 200.0 ml
-
Strúhanka 130.0 g
-
Mlieko, nízkotučné 150.0 ml
-
Vajcia 2.0 ks
-
Čerstvý cesnak 15.0 g
-
Polohrubá múka 60.0 g
-
Repkový olej 50.0 g
-
Hladkolistá petržlenová vňať, nasekaná 10.0 g
-
Vajcia, uvarené natvrdo (náplň) 5.0 ks
-
Voda, na zalievanie 1000.0 ml
Kaša:
-
Voda 1800.0 ml
-
Jarná cibuľka 150.0 g
-
Krúpky 250.0 g
-
Majoránka 1.0 g
Uhorkový šalát:
-
Uhorka hadovka 700.0 g
-
Voda 140.0 ml
-
Repkový olej 30.0 ml
Príprava
-
Sekaná:
- Mleté mäso zmiešajte s nakrájanou cibuľou, vývarom rozmiešaným vo vode, strúhankou, mliekom, s rozšľahanými vajcami, cesnakom roztlačeným so soľou, s preosiatou múkou, horčicou a nasekanou petržlenovou vňaťou.
- Po dôkladnom premiešaní vytvarujte šišky, do stredu ktorých vložte olúpané vajcia uvarené natvrdo.
- Šišky sekané položte na GN plech vymastený olejom (alebo do vymastených foriem) a krátko zapečieme.
- Potom nalejte trochu vody. S občasným prelievaním výpekom a pridaním vody pečieme dozlatista.
- Výpek zahustite zmesou bravčovej omáčky.
-
Kaša:
- Krúpky preberieme, sparíme, prepláchneme a vložíme do vody variť.
- Na zvyšnom oleji krátko orestujte nakrájanú jarnú cibuľku.
- Pripravte zemiakovú kašu podľa návodu (do vriacej vody pridajte bravčový vývar) a potom premiešajte s krúpkami, smaženou cibuľkou a ochutíme potretou majoránkou.
- Vhodnou prílohou je uhorkový alebo hlávkový šalát.
-
Uhorkový šalát:
- Umyté uhorky nakrájajte pozdĺžne na tenké plátky.
- Zálievku zmiešajte s vodou a pridajte olej.
- Hotový dresing zmiešajte s uhorkami a rozdeľte do misiek.