![](/skolenie-pre-kucharov-academy/academy/kurzy-pre-kucharov/ako-pripravit-omacky/_jcr_content/parsys/set1/row2/span12/columncontrol/columnctrl_parsys_1/video_copy_copy/image.img.jpg/1623163831991.jpg)
1. Biela omáčka - Bešamel
Naučte sa pripraviť túto jemnú, takmer neutrálnu omáčku a máte základ pre všetko od horčicovej omáčky po extravagantnú omáčku na homára. Objavte v tomto videu všetky techniky prípravy bielej omáčky.
![](/skolenie-pre-kucharov-academy/academy/kurzy-pre-kucharov/ako-pripravit-omacky/_jcr_content/parsys/set1/row2/span12/columncontrol_copy/columnctrl_parsys_1/video_copy_copy/image.img.jpg/1623163933118.jpg)
2. Omáčka Mornay
Šéfkuchár Vusi vám predvedie, že jednoduchým pridaním syra do bešamelu môžete vytvoriť túto chutnú základnú omáčku. Mornay je ideálna pre zapečené jedlá a pokrmy pripravované v rúre, ako sú lasagne alebo musaka.
![](/skolenie-pre-kucharov-academy/academy/kurzy-pre-kucharov/ako-pripravit-omacky/_jcr_content/parsys/set1/row2/span12/columncontrol_copy_2029186904/columnctrl_parsys_1/video_copy_copy/image.img.jpg/1623163979685.jpg)
3. Omáčka Velouté
Ďalšia základná omáčka, ktorú je možné premeniť na normandskú, hubovú a mnoho ďalších omáčok, a zároveň je zamatovou prílohou k mäsu alebo rybám. Môžete ju pripraviť s kuracím, teľacím masom alebo – ako v tomto videu – s rybím vývarom.
![](/skolenie-pre-kucharov-academy/academy/kurzy-pre-kucharov/ako-pripravit-omacky/_jcr_content/parsys/set1/row2/span12/columncontrol_820358815/columnctrl_parsys_1/video/image.img.jpg/1623164029952.jpg)
4. Omáčka z červeného vína
Omáčka z červeného vína sa bežne podáva k steaku alebo ku grilovanému mäsu - je to klasická voľba pre mnoho hostí vašej reštaurácie. Naučte sa, ako vytvoriť bohatú a žiarivú redukciu.
![](/skolenie-pre-kucharov-academy/academy/kurzy-pre-kucharov/ako-pripravit-omacky/_jcr_content/parsys/set1/row2/span12/columncontrol_copy_2/columnctrl_parsys_1/video_copy_copy/image.img.jpg/1623164083559.jpg)
5. Curry omáčka
Pri príprave tejto sladkej a pikantnej omáčky postupujte podľa metódy šéfkuchára Vusiho. Curry omáčka je veľmi obľúbená u Britov a Írov, ktorí si omáčku dávajú spoločne s hranolkami, ale je zároveň lahodná k zelenine a mäsu.
![](/skolenie-pre-kucharov-academy/academy/kurzy-pre-kucharov/ako-pripravit-omacky/_jcr_content/parsys/set1/row2/span12/columncontrol_copy_2_1445561028/columnctrl_parsys_1/video_copy_copy/image.img.jpg/1623164132469.jpg)
6. Paradajková omáčka
Každý profesionálny kuchár potrebuje mať v rukáve osvedčený recept na paradajkovú omáčku k cestovinám, morským plodom, mäsu, hydine či zelenine. A tomuto sa len ťažko niečo vyrovná.
![](/skolenie-pre-kucharov-academy/academy/kurzy-pre-kucharov/ako-pripravit-omacky/_jcr_content/parsys/set1/row2/span12/columncontrol_copy_2_622216658/columnctrl_parsys_1/video_copy_copy/image.img.jpg/1623164183242.jpg)
7. Pesto
Pesto je studená omáčka, obvykle používaná na cestoviny. Naučte sa, ako pripraviť vynikajúce pesto kombináciou bazalky, píniových orieškov, olivového oleja a cesnaku.
![](/skolenie-pre-kucharov-academy/academy/kurzy-pre-kucharov/ako-pripravit-omacky/_jcr_content/parsys/set1/row2/span12/columncontrol_copy_2_306764593/columnctrl_parsys_1/video_copy_copy/image.img.jpg/1623164478766.jpg)
8. Salsa
Salsa je častejšie používaná ako studený dip než omáčka, po celom svete existuje zároveň množstvo jej variácií. V tomto videu uvidíte, ako urobiť ovocnú alebo klasickú paradajkovú salsu, ktorá sa dokonale hodí do vašich bufetov a šalátových barov.