04:27

1. Biela omáčka - Bešamel

Naučte sa pripraviť túto jemnú, takmer neutrálnu omáčku a máte základ pre všetko od horčicovej omáčky po extravagantnú omáčku na homára. Objavte v tomto videu všetky techniky prípravy bielej omáčky.

02:00

2. Omáčka Mornay

Šéfkuchár Vusi vám predvedie, že jednoduchým pridaním syra do bešamelu môžete vytvoriť túto chutnú základnú omáčku. Mornay je ideálna pre zapečené jedlá a pokrmy pripravované v rúre, ako sú lasagne alebo musaka.

04:32

3. Omáčka Velouté

Ďalšia základná omáčka, ktorú je možné premeniť na normandskú, hubovú a mnoho ďalších omáčok, a zároveň je zamatovou prílohou k mäsu alebo rybám. Môžete ju pripraviť s kuracím, teľacím masom alebo – ako v tomto videu – s rybím vývarom.

04:02

4. Omáčka z červeného vína

Omáčka z červeného vína sa bežne podáva k steaku alebo ku grilovanému mäsu -  je to klasická voľba pre mnoho hostí vašej reštaurácie. Naučte sa, ako vytvoriť bohatú a žiarivú redukciu.

02:30

5. Curry omáčka

Pri príprave tejto sladkej a pikantnej omáčky postupujte podľa metódy šéfkuchára Vusiho. Curry omáčka je veľmi obľúbená u Britov a Írov, ktorí si omáčku dávajú spoločne s hranolkami, ale je zároveň lahodná k zelenine a mäsu.

03:26

6. Paradajková omáčka

Každý profesionálny kuchár potrebuje mať v rukáve osvedčený recept na paradajkovú omáčku k cestovinám, morským plodom, mäsu, hydine či zelenine. A tomuto sa len ťažko niečo vyrovná.

01:59

7. Pesto

Pesto je studená omáčka, obvykle používaná na cestoviny. Naučte sa, ako pripraviť vynikajúce pesto kombináciou bazalky, píniových orieškov, olivového oleja a cesnaku.

03:05

8. Salsa

Salsa je častejšie používaná ako studený dip než omáčka, po celom svete existuje zároveň množstvo jej variácií. V tomto videu uvidíte, ako urobiť ovocnú alebo klasickú paradajkovú salsu, ktorá sa dokonale hodí do vašich bufetov a šalátových barov.

Produkty
Recepty
Inšpirácie šéfkuchára
Menu