![](/skolenie-pre-kucharov-academy/academy/kurzy-pre-kucharov/umenie-servirovanie-jedla/_jcr_content/parsys/set1/row2/span12/columncontrol/columnctrl_parsys_1/video_copy_copy/image.img.jpg/1598523730304.jpg)
1. Úvod
Hovorí sa, že jeme očami - zistite, ako môžete vylepšiť techniky servírovania so šéfkuchárom Coetzeem z Johannesburgu. Ukážeme vám, aké dôležité je servírovanie v kulinárskom umení a naučíme vás techniky, nástroje a trendy na príkladoch sezónnych receptov.
![](/skolenie-pre-kucharov-academy/academy/kurzy-pre-kucharov/umenie-servirovanie-jedla/_jcr_content/parsys/set1/row2/span12/columncontrol_copy/columnctrl_parsys_1/video_copy_copy/image.img.jpg/1598523751691.jpg)
2. Čo je potrebné vziať do úvahy pri servírovaní jedla
Šéfkuchár Coetzee sa s vami v tomto kurze podelí o estetický zážitok, ktorý vám dá správne naservírované jedlo, predstaví vám tipy na praktickosť, rýchlosť a replikáciu servírovania vrátane štýlu a použitia sezónnych ingrediencií.
![](/skolenie-pre-kucharov-academy/academy/kurzy-pre-kucharov/umenie-servirovanie-jedla/_jcr_content/parsys/set1/row2/span12/columncontrol_copy_2029186904/columnctrl_parsys_1/video_copy_copy/image.img.jpg/1598523771430.jpg)
3. Sladké zemiaky a ďalšie prílohy
Kým nám šéfkuchár Coetzee ukazuje využitie sladkých zemiakov, diskutuje pri tom aj o ďalších možných prílohách, ktoré dotvoria dokonalé jedlo. Naučte sa, ako využívať tieto elementy esteticky, od teploty až po textúru.
![](/skolenie-pre-kucharov-academy/academy/kurzy-pre-kucharov/umenie-servirovanie-jedla/_jcr_content/parsys/set1/row2/span12/columncontrol_copy_2_1222333524/columnctrl_parsys_1/video_copy_copy/image.img.jpg/1598523792902.jpg)
4. Výber správneho riadu
Aj tvar vašeho riadu pri servírovaní môže hrať rolu! Zistite, ako využívať mriežkový systém, aby ste zabránili vzniku mŕtvych bodov na tanieri.
![](/skolenie-pre-kucharov-academy/academy/kurzy-pre-kucharov/umenie-servirovanie-jedla/_jcr_content/parsys/set1/row2/span12/columncontrol_copy_2/columnctrl_parsys_1/video_copy_copy/image.img.jpg/1598523806230.jpg)
5. Tipy na servírovanie jedál
Šéfkuchár Coetzee pomocou sezónneho šalátu predvedie, čo robiť a čo nie pri servírovaní jedla. Ak chcete vylepšiť váš štýl servírovania v krátkom čase a dosiahnuť perfektné výsledky, pozrite sa na naše tipy týkajúce sa farieb, štruktúry a vrstvenia.
![](/skolenie-pre-kucharov-academy/academy/kurzy-pre-kucharov/umenie-servirovanie-jedla/_jcr_content/parsys/set1/row2/span12/columncontrol_copy_2_622216658/columnctrl_parsys_1/video_copy_copy/image.img.jpg/1598523828097.jpg)
6. Sladké zemiaky (guľatý tanier)
Prevedieme vás procesom servírovania sladkých zemiakov, kozieho mlieka a peny s použitím guľatého taniera.
![](/skolenie-pre-kucharov-academy/academy/kurzy-pre-kucharov/umenie-servirovanie-jedla/_jcr_content/parsys/set1/row2/span12/columncontrol_copy_2_1445561028/columnctrl_parsys_1/video_copy_copy/image.img.jpg/1598523845848.jpg)
7. Karfiol (hranatý tanier)
Šéfkuchár Coetzee ukáže, ako pracuje s hranatým tanierom jednoduchými tónmi pri servírovaní šalátu s karfiolom. Experimentujte a predstavujte si jedlo predtým, ako ho skutočne naservírujete a vytvorte skvelé pokrmy!