![](/skolenie-pre-kucharov-academy/academy/kurzy-pre-kucharov/zuzitkovat-vsetko/_jcr_content/parsys/set1/row2/span12/columncontrol/columnctrl_parsys_1/video_copy_copy/image.img.jpg/1651905776420.jpg)
1. Úvod
Zoznámte sa s Gilesom Edwardsom, výkonným šéfkuchárom reštaurácie La Tête v Kapskom meste. Táto reštaurácia sa riadi filozofiou „z farmy na stôl“, využíva techniky „zužitkovať všetko“, čím redukuje odpad a vytvára jedinečné a výborné pokrmy. Pripravte hovädzie srdce dvoma spôsobmi – vytvorte kulinárske skvosty z podceňovaných kúskov mäsa.
![](/skolenie-pre-kucharov-academy/academy/kurzy-pre-kucharov/zuzitkovat-vsetko/_jcr_content/parsys/set1/row2/span12/columncontrol_copy/columnctrl_parsys_1/video_copy_copy/image.img.jpg/1651905786283.jpg)
2. Prekážky konceptu „zužitkovať všetko“
Žiadny kulinársky koncept nie je bez prekážok. Človek musí pochopiť výzvy, ktoré so sebou prístup „zužitkovať všetko“ nesie, od prepravy až po získavanie potravín a udržateľnosť.
![](/skolenie-pre-kucharov-academy/academy/kurzy-pre-kucharov/zuzitkovat-vsetko/_jcr_content/parsys/set1/row2/span12/columncontrol_copy_2029186904/columnctrl_parsys_1/video_copy_copy/image.img.jpg/1651905795183.jpg)
3. Hovädzie srdce – Príprava
Než sa naučíte, ako zachrániť nadbytočný tuk a použiť pre ďalšie pokrmy, začnete s prípravou hovädzieho srdca - orezávaním a rezmi na otvorenie srdca.
![](/skolenie-pre-kucharov-academy/academy/kurzy-pre-kucharov/zuzitkovat-vsetko/_jcr_content/parsys/set1/row2/span12/columncontrol_copy_2/columnctrl_parsys_1/video_copy_copy/image.img.jpg/1599474753517.jpg)
4. Grilované hovädzie srdce – 1. časť
V 1. časti uvidíte, ako hovädzie srdce nakrájať a okoreniť, než sa pustíte do 2. časti.
![](/skolenie-pre-kucharov-academy/academy/kurzy-pre-kucharov/zuzitkovat-vsetko/_jcr_content/parsys/set1/row2/span12/columncontrol_copy_2_1445561028/columnctrl_parsys_1/video_copy_copy/image.img.jpg/1599474764467.jpg)
5. Grilované hovädzie srdce – 2. časť
Naučte sa niekoľko jednoduchých krokov, ako grilovať mäso a získať vzhľad so stopami po grile.
![](/skolenie-pre-kucharov-academy/academy/kurzy-pre-kucharov/zuzitkovat-vsetko/_jcr_content/parsys/set1/row2/span12/columncontrol_copy_2_622216658/columnctrl_parsys_1/video_copy_copy/image.img.jpg/1599474775938.jpg)
6. Grilované hovädzie srdce – 3. časť, francúzska zálievka vinaigrette
Naučte sa recept a techniku, ako vytvoriť vynikajúcu, čerstvú a aromatickú zálievku vinaigrette, ktorou sa hovädzie srdce dochutí.
![](/skolenie-pre-kucharov-academy/academy/kurzy-pre-kucharov/zuzitkovat-vsetko/_jcr_content/parsys/set1/row2/span12/columncontrol_copy_2_1209827442/columnctrl_parsys_1/video_copy_copy/image.img.jpg/1599474799328.jpg)
7. Grilované hovädzie srdce – 4. časť, servírovanie
Naučte sa, akým spôsobom grilované hovädzie srdce podávať, skombinovať ho s čerstvým kaparovým šalátom, francúzskou zálievkou vinaigrette a šťavou z mäsa.
![](/skolenie-pre-kucharov-academy/academy/kurzy-pre-kucharov/zuzitkovat-vsetko/_jcr_content/parsys/set1/row2/span12/columncontrol_copy_2_23668171/columnctrl_parsys_1/video_copy_copy/image.img.jpg/1599474838330.jpg)
8. Tatarák z hovädzieho srdca – 1. časť
Ďalším pokrmom je tatarák zo srdca, najprv preberieme prípravu a krájanie hovädzieho srdca na malé kúsky, potom sa v 2. časti naučíte recept na ochutenie tataráku.
![](/skolenie-pre-kucharov-academy/academy/kurzy-pre-kucharov/zuzitkovat-vsetko/_jcr_content/parsys/set1/row2/span12/columncontrol_copy_2_904074580/columnctrl_parsys_1/video_copy_copy_copy/image.img.jpg/1599474861231.jpg)
9. Tatarák z hovädzieho srdca – 2. časť
Pozrite sa na 2. časť a naučte sa, ako jednoducho tatarák naservírovať.