01:55

1. Úvod

Zoznámte sa s Gilesom Edwardsom, výkonným šéfkuchárom reštaurácie La Tête v Kapskom meste. Táto reštaurácia sa riadi filozofiou „z farmy na stôl“, využíva techniky „zužitkovať všetko“, čím redukuje odpad a vytvára jedinečné a výborné pokrmy. Pripravte hovädzie srdce dvoma spôsobmi – vytvorte kulinárske skvosty z podceňovaných kúskov mäsa.

02:20

2. Prekážky konceptu „zužitkovať všetko“

Žiadny kulinársky koncept nie je bez prekážok. Človek musí pochopiť výzvy, ktoré so sebou prístup „zužitkovať všetko“ nesie, od prepravy až po získavanie potravín a udržateľnosť.

02:49

3. Hovädzie srdce – Príprava

Než sa naučíte, ako zachrániť nadbytočný tuk a použiť pre ďalšie pokrmy, začnete s prípravou hovädzieho srdca - orezávaním a rezmi na otvorenie srdca.

02:24

4. Grilované hovädzie srdce – 1. časť

V 1. časti uvidíte, ako hovädzie srdce nakrájať a okoreniť, než sa pustíte do 2. časti.

01:45

5. Grilované hovädzie srdce – 2. časť

Naučte sa niekoľko jednoduchých krokov, ako grilovať mäso a získať vzhľad so stopami po grile.

02:44

6. Grilované hovädzie srdce – 3. časť, francúzska zálievka vinaigrette

Naučte sa recept a techniku, ako vytvoriť vynikajúcu, čerstvú a aromatickú zálievku vinaigrette, ktorou sa hovädzie srdce dochutí.

02:28

7. Grilované hovädzie srdce – 4. časť, servírovanie

Naučte sa, akým spôsobom grilované hovädzie srdce podávať, skombinovať ho s čerstvým kaparovým šalátom, francúzskou zálievkou vinaigrette a šťavou z mäsa.

02:46

8. Tatarák z hovädzieho srdca – 1. časť

Ďalším pokrmom je tatarák zo srdca, najprv preberieme prípravu a krájanie hovädzieho srdca na malé kúsky, potom sa v 2. časti naučíte recept na ochutenie tataráku.

02:25

9. Tatarák z hovädzieho srdca – 2. časť

Pozrite sa na 2. časť a naučte sa, ako jednoducho tatarák naservírovať.

Produkty
Recepty
Inšpirácie šéfkuchára
Menu