![](/skolenie-pre-kucharov-academy/academy/kurzy-pre-kucharov/emulgacia-varenie/_jcr_content/parsys/set1/row2/span12/columncontrol_copy/columnctrl_parsys_1/video_copy_copy/image.img.jpg/1629470519574.jpg)
Úvod, vybavenie a ingrediencie (Launceston Place)
Zoznámte sa so šéfkuchárom Murphym z londýnskeho Launceston Place. Zoznámte sa s komplexnými prvkami tohto pokrmu – chorizo gélom a citrónovým pyré s chápadlom z grilovanej chobotnice, vyprážanou kuracou kožou a kepru z quinoy s majonézou.
![](/skolenie-pre-kucharov-academy/academy/kurzy-pre-kucharov/emulgacia-varenie/_jcr_content/parsys/set1/row2/span12/columncontrol/columnctrl_parsys_1/video/image.img.jpg/1629470530600.jpg)
Chobotnica s chorizom a citrónovým pyré - 1.časť
Úvodná časť sa začína chorizo gélom, kombináciou chorizo fondu a gélového espressa. Naučte sa vytvárať dokonalú konzistenciu a zistite, ako vákuum môže odstrániť bubliny a stlačiť vašu emulziu.
![](/skolenie-pre-kucharov-academy/academy/kurzy-pre-kucharov/emulgacia-varenie/_jcr_content/parsys/set1/row2/span12/columncontrol_copy_c/columnctrl_parsys_1/video_copy_copy/image.img.jpg/1629470541838.jpg)
Chobotnica s chorizom a citrónovým pyré - 2.časť
V 2.časti si pripravíte prísady. Najprv smažte chobotnicu na panvici, potom smažte kuracie krídlo a škrupinku z quinoy. Začnite zahrievať chorizo, chobotnicovú omáčku s vložkou brunoise, než okoreníte a a ozdobíte lupienok kuracou majonézou a trochou chrumkavej kuracej kože.
![](/skolenie-pre-kucharov-academy/academy/kurzy-pre-kucharov/emulgacia-varenie/_jcr_content/parsys/set1/row2/span12/columncontrol_copy_c_816683600/columnctrl_parsys_1/video_copy_copy/image.img.jpg/1629470554828.jpg)
Chobotnica s chorizom a citrónovým pyré - 3.časť
V 3.časti urobíte záverečnú bodku podávaním jedla spojením chobotnice, kuracieho krídla s quinoa lupienkom. Nakoniec dozdobte jemnými kockami brunoise, chorizo gélom a čerstvým citrónovým pyré.
![](/skolenie-pre-kucharov-academy/academy/kurzy-pre-kucharov/emulgacia-varenie/_jcr_content/parsys/set1/row2/span12/columncontrol_copy_c_987345711/columnctrl_parsys_1/video_copy_copy/image.img.jpg/1629470566122.jpg)
Úvod (Cafe del Sol)
Šéfkuchár Duiker, výkonný šéfkuchár Café Del Sol v Johannesburgu sa najprv ponorí do procesu emulgácie a následne sa podelí o svoje tri výbery - vegetariánsku, rastlinnú a holandskú emulziu.
![](/skolenie-pre-kucharov-academy/academy/kurzy-pre-kucharov/emulgacia-varenie/_jcr_content/parsys/set1/row2/span12/columncontrol_copy_90139528/columnctrl_parsys_1/video/image.img.jpg/1629470577155.jpg)
Pomarančový gél - 1.časť
S použitím agaru, pomarančovej šťavy, vanilkovej pasty a základného sirupu šéfkuchár Duiker začne s prípravou pomarančového gélu. Naučte sa vytvoriť základ pre citrusovú emulziu a prejdite potom k 2. časti - k dokončeniu pokrmu.
![](/skolenie-pre-kucharov-academy/academy/kurzy-pre-kucharov/emulgacia-varenie/_jcr_content/parsys/set1/row2/span12/columncontrol_copy_51111795/columnctrl_parsys_1/video/image.img.jpg/1629470588059.jpg)
Pomarančový gél - 2.časť
V 2. časti vás šéfkuchár prevedie záverečnými krokmi prípravy gélu. Zmes sa premieša a precedí, kým sa odstaví, aby vychladla.
![](/skolenie-pre-kucharov-academy/academy/kurzy-pre-kucharov/emulgacia-varenie/_jcr_content/parsys/set1/row2/span12/columncontrol_copy_1665758381/columnctrl_parsys_1/video/image.img.jpg/1629470601302.jpg)
Servírovanie pomarančového gélu
Šéfkuchár Duiker kombinuje pomarančový gél s lesknúcou čokoládovou tortou. Naučte sa atraktívne odprezentovať a naservírovať túto sladkú pochúťku.
![](/skolenie-pre-kucharov-academy/academy/kurzy-pre-kucharov/emulgacia-varenie/_jcr_content/parsys/set1/row2/span12/columncontrol_copy_861207953/columnctrl_parsys_1/video/image.img.jpg/1629470614353.jpg)
Suroviny na Salsu Verde
Zoznámte sa s mnohými čerstvými prísadami v tejto rastlinnej a aromatickej emulzii.
![](/skolenie-pre-kucharov-academy/academy/kurzy-pre-kucharov/emulgacia-varenie/_jcr_content/parsys/set1/row2/span12/columncontrol_copy_1000959738/columnctrl_parsys_1/video/image.img.jpg/1629470625072.jpg)
Salsa Verde
Pripravte si túto jednoduchú salsu spojením surovín v turbo mixéri a získajte tipy na dokonalé kombinácie s mäsom a rybou, ktoré sa k nej hodia.
![](/skolenie-pre-kucharov-academy/academy/kurzy-pre-kucharov/emulgacia-varenie/_jcr_content/parsys/set1/row2/span12/columncontrol_copy_1/columnctrl_parsys_1/video/image.img.jpg/1629470636100.jpg)
Holandská omáčka
Všetko zakončite klasickou Hollandskou emulziou - kombináciou masla a žĺtkov s japonským citrusovým ochutením. Naučte sa dôležité techniky šľahania a teploty, aby ste predišli zrážaniu emulzie.