Úvod, vybavenie a ingrediencie (Launceston Place)
Zoznámte sa so šéfkuchárom Murphym z londýnskeho Launceston Place. Zoznámte sa s komplexnými prvkami tohto pokrmu – chorizo gélom a citrónovým pyré s chápadlom z grilovanej chobotnice, vyprážanou kuracou kožou a kepru z quinoy s majonézou.
Chobotnica s chorizom a citrónovým pyré - 1.časť
Úvodná časť sa začína chorizo gélom, kombináciou chorizo fondu a gélového espressa. Naučte sa vytvárať dokonalú konzistenciu a zistite, ako vákuum môže odstrániť bubliny a stlačiť vašu emulziu.
Chobotnica s chorizom a citrónovým pyré - 2.časť
V 2.časti si pripravíte prísady. Najprv smažte chobotnicu na panvici, potom smažte kuracie krídlo a škrupinku z quinoy. Začnite zahrievať chorizo, chobotnicovú omáčku s vložkou brunoise, než okoreníte a a ozdobíte lupienok kuracou majonézou a trochou chrumkavej kuracej kože.
Chobotnica s chorizom a citrónovým pyré - 3.časť
V 3.časti urobíte záverečnú bodku podávaním jedla spojením chobotnice, kuracieho krídla s quinoa lupienkom. Nakoniec dozdobte jemnými kockami brunoise, chorizo gélom a čerstvým citrónovým pyré.
Úvod (Cafe del Sol)
Šéfkuchár Duiker, výkonný šéfkuchár Café Del Sol v Johannesburgu sa najprv ponorí do procesu emulgácie a následne sa podelí o svoje tri výbery - vegetariánsku, rastlinnú a holandskú emulziu.
Pomarančový gél - 1.časť
S použitím agaru, pomarančovej šťavy, vanilkovej pasty a základného sirupu šéfkuchár Duiker začne s prípravou pomarančového gélu. Naučte sa vytvoriť základ pre citrusovú emulziu a prejdite potom k 2. časti - k dokončeniu pokrmu.
Pomarančový gél - 2.časť
V 2. časti vás šéfkuchár prevedie záverečnými krokmi prípravy gélu. Zmes sa premieša a precedí, kým sa odstaví, aby vychladla.
Servírovanie pomarančového gélu
Šéfkuchár Duiker kombinuje pomarančový gél s lesknúcou čokoládovou tortou. Naučte sa atraktívne odprezentovať a naservírovať túto sladkú pochúťku.
Suroviny na Salsu Verde
Zoznámte sa s mnohými čerstvými prísadami v tejto rastlinnej a aromatickej emulzii.
Salsa Verde
Pripravte si túto jednoduchú salsu spojením surovín v turbo mixéri a získajte tipy na dokonalé kombinácie s mäsom a rybou, ktoré sa k nej hodia.
Holandská omáčka
Všetko zakončite klasickou Hollandskou emulziou - kombináciou masla a žĺtkov s japonským citrusovým ochutením. Naučte sa dôležité techniky šľahania a teploty, aby ste predišli zrážaniu emulzie.