Menu

01:59

Úvod, vybavenie a ingrediencie (Launceston Place)

Zoznámte sa so šéfkuchárom Murphym z londýnskeho Launceston Place. Zoznámte sa s komplexnými prvkami tohto pokrmu – chorizo gélom a citrónovým pyré s chápadlom z grilovanej chobotnice, vyprážanou kuracou kožou a kepru z quinoy s majonézou.

 

02:24

Chobotnica s chorizom a citrónovým pyré - 1.časť

Úvodná časť sa začína chorizo ​​gélom, kombináciou chorizo ​​fondu a gélového espressa. Naučte sa vytvárať dokonalú konzistenciu a zistite, ako vákuum môže odstrániť bubliny a stlačiť vašu emulziu.

03:27

Chobotnica s chorizom a citrónovým pyré - 2.časť

V 2.časti  si pripravíte prísady. Najprv smažte chobotnicu na panvici, potom smažte kuracie krídlo a  škrupinku z quinoy. Začnite zahrievať chorizo, chobotnicovú omáčku s vložkou brunoise, než  okoreníte a a ozdobíte lupienok kuracou majonézou a trochou chrumkavej kuracej kože.

01:57

Chobotnica s chorizom a citrónovým pyré - 3.časť

V 3.časti urobíte záverečnú bodku podávaním jedla spojením chobotnice, kuracieho krídla s quinoa lupienkom. Nakoniec dozdobte jemnými kockami brunoise, chorizo ​​gélom a čerstvým citrónovým pyré.

02:14

Úvod (Cafe del Sol)

Šéfkuchár Duiker, výkonný šéfkuchár Café Del Sol v Johannesburgu  sa najprv ponorí do procesu emulgácie a následne sa podelí o svoje tri výbery  - vegetariánsku, rastlinnú a holandskú emulziu.

02:29

Pomarančový gél - 1.časť

S použitím agaru, pomarančovej šťavy, vanilkovej pasty a základného sirupu šéfkuchár Duiker začne s prípravou pomarančového gélu. Naučte sa vytvoriť základ pre citrusovú emulziu a prejdite potom k 2. časti  - k dokončeniu pokrmu.

02:38

Pomarančový gél - 2.časť

V 2. časti vás šéfkuchár prevedie záverečnými krokmi prípravy gélu. Zmes sa premieša a precedí, kým sa odstaví, aby vychladla.

00:42

Servírovanie pomarančového gélu

Šéfkuchár Duiker kombinuje pomarančový gél s lesknúcou čokoládovou tortou. Naučte sa atraktívne odprezentovať a naservírovať túto sladkú pochúťku.

01:10

 Suroviny na Salsu Verde

Zoznámte sa s mnohými čerstvými prísadami v tejto rastlinnej a aromatickej emulzii.

03:23

 Salsa Verde

Pripravte si túto jednoduchú salsu spojením surovín v turbo mixéri a získajte tipy na dokonalé kombinácie s mäsom a rybou, ktoré sa k nej hodia.

03:50

 Holandská omáčka

Všetko zakončite klasickou Hollandskou emulziou - kombináciou masla a žĺtkov s japonským citrusovým ochutením. Naučte sa dôležité techniky šľahania a teploty, aby ste predišli zrážaniu emulzie.

Produkty
Recepty
Inšpirácie šéfkuchára
Menu