Menu

Mäso

Čerstvé mäso, ktoré sa používa na prípravu vývaru alebo sa dáva do polievky, výrazne zvyšuje náklady na prípravu pokrmu. Našťastie zeleninové polievky môžu byť rovnako chutné ako polievky uvarené z mäsa.

Ak vaši hostia skutočne milujú chuť mäsa, skúste pripraviť polievku z Knorr Kuracieho vývaru, Knorr Hovädzieho vývaru, Knorr Číreho vývaru, Knorr Hubového alebo Zeleninového vývaru. Výrobky sú vysoko účinné (na 1 liter polievky stačí iba 20–25 g vývaru) a majú vyváženú chuť, takže z nich ľahko pripravíte vynikajúcu polievku, na ktorej si vaši zákazníci určite pochutia.

Knorr Kurací a Číry vývar sa môžu podávať s rezancami alebo haluškami a koreňovou zeleninou, zatiaľ čo Knorr Hovädzí vývar sa skvele hodí do hustých polievok so strukovinami a s inou zeleninou.

Používajte sezónne suroviny

Toto je prvé pravidlo, ako udržiavať nízke náklady na pokrmy - používajte sezónne suroviny.  V zime zabudnite na špargľu, čerstvú paradajku alebo fazuľu. Namiesto toho použite koreňovú zeleninu a pripravte:

  • klasickú cviklovú polievku s bielou fazuľou
  • francúzsku cibuľovú polievku s krutónmi
  • domácu kyslú polievku
  • zemiakový a pórkový krém
  • krémovú repnú polievku s kokosovým mliekom
  • krémovú mrkvovú polievku s kôprovým olivovým olejom
  • petržlenovo jablkový krém

Je skvelý nápad pripraviť si hubovú polievku z lesných húb zozbieraných a usušených v jeseni a zo sezónnej zimnej zeleniny. Ak chcete zvýrazniť jej chuť a dodať jej výraznú vôňu, stačí použiť Knorr Hubový bujón, ktorý je taktiež perfektným základom pre hubové omáčky, dusené jedlá alebo hubové rizotá.

Krémové polievky

Hostia aj šéfkuchári milujú krémové polievky: tieto polievky vyzerajú skvele, ľahko sa pripravujú a ich výroba nemusí nevyhnutne stáť veľa peňazí.

Na prípravu krémovej polievky použite ako základ Knorr Zeleninový vývar. Len za 2 minúty môžete z 20 gramov vývaru pripraviť 1 liter polievky. Má jemnú, všestrannú chuť, ktorá vám dáva veľkú slobodu experimentovať. Navyše neobsahuje žiadne mäso ani žiadne iné živočíšne produkty, takže ho môžete bez obáv podávať svojim vegetariánskym a vegánskym hosťom.

Knorr Zeleninový bujón sa používa ako základ v našom jednoduchom recepte na krémovú polievku z pečeného karfiolu, ktorý nájdete tu.

Ak chcete znížiť cenu svojej krémovej zeleninovej polievky, ako hlavnú ingredienciu použite zemiaky. Sú lacné, polievkam dodajú hustotu a majú relatívne neutrálnu chuť. Stačí ich skombinovať s aromatickejšími prísadami, ako je pražená cibuľa alebo cesnak, opražený pór, brokolica alebo šampiňóny. Pripravíte tak chuťovo bohatú polievku.

Produkty
Recepty
Inšpirácie šéfkuchára
Menu