Mäso
Čerstvé mäso, ktoré sa používa na prípravu vývaru alebo sa dáva do polievky, výrazne zvyšuje náklady na prípravu pokrmu. Našťastie zeleninové polievky môžu byť rovnako chutné ako polievky uvarené z mäsa.
Ak vaši hostia skutočne milujú chuť mäsa, skúste pripraviť polievku z Knorr Kuracieho vývaru, Knorr Hovädzieho vývaru, Knorr Číreho vývaru, Knorr Hubového alebo Zeleninového vývaru. Výrobky sú vysoko účinné (na 1 liter polievky stačí iba 20–25 g vývaru) a majú vyváženú chuť, takže z nich ľahko pripravíte vynikajúcu polievku, na ktorej si vaši zákazníci určite pochutia.
Knorr Kurací a Číry vývar sa môžu podávať s rezancami alebo haluškami a koreňovou zeleninou, zatiaľ čo Knorr Hovädzí vývar sa skvele hodí do hustých polievok so strukovinami a s inou zeleninou.
Používajte sezónne suroviny
Toto je prvé pravidlo, ako udržiavať nízke náklady na pokrmy - používajte sezónne suroviny. V zime zabudnite na špargľu, čerstvú paradajku alebo fazuľu. Namiesto toho použite koreňovú zeleninu a pripravte:
- klasickú cviklovú polievku s bielou fazuľou
- francúzsku cibuľovú polievku s krutónmi
- domácu kyslú polievku
- zemiakový a pórkový krém
- krémovú repnú polievku s kokosovým mliekom
- krémovú mrkvovú polievku s kôprovým olivovým olejom
- petržlenovo jablkový krém
Je skvelý nápad pripraviť si hubovú polievku z lesných húb zozbieraných a usušených v jeseni a zo sezónnej zimnej zeleniny. Ak chcete zvýrazniť jej chuť a dodať jej výraznú vôňu, stačí použiť Knorr Hubový bujón, ktorý je taktiež perfektným základom pre hubové omáčky, dusené jedlá alebo hubové rizotá.
Krémové polievky
Hostia aj šéfkuchári milujú krémové polievky: tieto polievky vyzerajú skvele, ľahko sa pripravujú a ich výroba nemusí nevyhnutne stáť veľa peňazí.
Na prípravu krémovej polievky použite ako základ Knorr Zeleninový vývar. Len za 2 minúty môžete z 20 gramov vývaru pripraviť 1 liter polievky. Má jemnú, všestrannú chuť, ktorá vám dáva veľkú slobodu experimentovať. Navyše neobsahuje žiadne mäso ani žiadne iné živočíšne produkty, takže ho môžete bez obáv podávať svojim vegetariánskym a vegánskym hosťom.
Knorr Zeleninový bujón sa používa ako základ v našom jednoduchom recepte na krémovú polievku z pečeného karfiolu, ktorý nájdete tu.
Ak chcete znížiť cenu svojej krémovej zeleninovej polievky, ako hlavnú ingredienciu použite zemiaky. Sú lacné, polievkam dodajú hustotu a majú relatívne neutrálnu chuť. Stačí ich skombinovať s aromatickejšími prísadami, ako je pražená cibuľa alebo cesnak, opražený pór, brokolica alebo šampiňóny. Pripravíte tak chuťovo bohatú polievku.