Menu
TIPY OD NAŠICH ŠÉFKUCHÁROV
Vložte šalát do misky so studenou vodou a s citrónom

Vložte šalát do misky so studenou vodou a s citrónom

Akonáhle šalát obdržíte, vložte ho do misky so studenou vodou s ľadom a citrónom na 10 minút. Potom ho dobre vysušte. To zabezpečí, že listy zostanú čerstvé a zelené.

Omáčku podávajte samostatne

Omáčku podávajte samostatne

Omáčku podávajte samostatne v omáčniku. Je to tiež dobrá voľba pre tých, ktorí sa chcú stravovať ľahšie, pretože môžu kontrolovať množstvo tuku.

Vyberte si odrodu s tvrdšími listami alebo nájdite alternatívu

Vyberte si odrodu s tvrdšími listami alebo nájdite alternatívu

Vyberajte typy (druhy)  šalátov s tvrdšími listami, odporúčame tieto alternatívy: čakanka, rímsky alebo ľadový šalát, listový kučeravý kel , surová kapusta. Tieto druhy šalátov zostávajú chrumkavé oveľa dlhšie ako iné odrody listových šalátov, ktoré majú jemné časti (napríklad rucola alebo valeriánka).

Zmrazte misku

Zmrazte misku

Šalát podávajte v kovovej miske, ktorá bola nejaký čas umiestnená v mrazničke. Takto udržíme šalát dlhšie čerstvý.

Podávajte malé porcie

Podávajte malé porcie

Šaláty podávajte v malých množstvách. Uchovávajte ich v chlade a keď vidíte, že sa šalátová miska vyprázdňuje, jednoducho ju doplňte.

Produkty
Recepty
Inšpirácie šéfkuchára
Menu