![TIPY OD NAŠICH ŠÉFKUCHÁROV](/inspiracie-sefkuchara/Poludnajsie_a_skupinove_menu/cerstvy-salat-pocas-celej-akcie/_jcr_content/parsys/content/image.img.jpg/1639478073945.jpg)
![Vložte šalát do misky so studenou vodou a s citrónom Vložte šalát do misky so studenou vodou a s citrónom](/inspiracie-sefkuchara/Poludnajsie_a_skupinove_menu/cerstvy-salat-pocas-celej-akcie/jcr:content/parsys/content/tipsandadvice/image.img.png/1558687622798.png)
Vložte šalát do misky so studenou vodou a s citrónom
Akonáhle šalát obdržíte, vložte ho do misky so studenou vodou s ľadom a citrónom na 10 minút. Potom ho dobre vysušte. To zabezpečí, že listy zostanú čerstvé a zelené.
![Omáčku podávajte samostatne Omáčku podávajte samostatne](/inspiracie-sefkuchara/Poludnajsie_a_skupinove_menu/cerstvy-salat-pocas-celej-akcie/jcr:content/parsys/content/tipsandadvice_1063152244/image.img.png/1558687655635.png)
Omáčku podávajte samostatne
Omáčku podávajte samostatne v omáčniku. Je to tiež dobrá voľba pre tých, ktorí sa chcú stravovať ľahšie, pretože môžu kontrolovať množstvo tuku.
![Vyberte si odrodu s tvrdšími listami alebo nájdite alternatívu Vyberte si odrodu s tvrdšími listami alebo nájdite alternatívu](/inspiracie-sefkuchara/Poludnajsie_a_skupinove_menu/cerstvy-salat-pocas-celej-akcie/jcr:content/parsys/content/tipsandadvice_1481652817/image.img.png/1558687719094.png)
Vyberte si odrodu s tvrdšími listami alebo nájdite alternatívu
Vyberajte typy (druhy) šalátov s tvrdšími listami, odporúčame tieto alternatívy: čakanka, rímsky alebo ľadový šalát, listový kučeravý kel , surová kapusta. Tieto druhy šalátov zostávajú chrumkavé oveľa dlhšie ako iné odrody listových šalátov, ktoré majú jemné časti (napríklad rucola alebo valeriánka).
![Zmrazte misku Zmrazte misku](/inspiracie-sefkuchara/Poludnajsie_a_skupinove_menu/cerstvy-salat-pocas-celej-akcie/jcr:content/parsys/content/tipsandadvice_160669974/image.img.png/1558687726555.png)
Zmrazte misku
Šalát podávajte v kovovej miske, ktorá bola nejaký čas umiestnená v mrazničke. Takto udržíme šalát dlhšie čerstvý.
![Podávajte malé porcie Podávajte malé porcie](/inspiracie-sefkuchara/Poludnajsie_a_skupinove_menu/cerstvy-salat-pocas-celej-akcie/jcr:content/parsys/content/tipsandadvice_1569529630/image.img.png/1558687748306.png)
Podávajte malé porcie
Šaláty podávajte v malých množstvách. Uchovávajte ich v chlade a keď vidíte, že sa šalátová miska vyprázdňuje, jednoducho ju doplňte.