Menu

Miesič cesta

Nadýchané a kypré cesto je to, čo robí pravú pizzu pizzou. Aby sa vám podarilo, potrebujete kvalitný špirálový mixér. Pri výbere modelu zvážte veľkosť vašej reštaurácie, plánovaný objem objednávok a funkcie, ktoré od miesiča čakáte.

Na čo dávať pozor, keď  vyberáte miesič cesta?

  • Objem - malé začínajú na 5 litroch, obľúbenou voľbou sú miesiče na 30 litrov a najväčšie miesiče majú obsah až 250 litrov, čo vám umožní miesiť až 130 kg cesta naraz.
  • Materiál - tie najlepšie sú vyrobené z nerezovej ocele.
  • Konštrukcia - môžete si zaobstarať miesič s pevnou hlavou a misou, rovnako ako miesič, ktorý má zdvíhaciu hlavu a odnímateľnú misu. Druhá možnosť je výhodnejšia, ale bude vás stáť viac.

Chladiaci stôl

Ak chcete vybrať najlepší stôl pre vaše potreby, začnite s celkovou koncepciou. Chcete mať otvorenú kuchyňu, vďaka ktorej budú môcť vaši hostia sledovať, ako sa pripravuje ich pizza, alebo sa všetko bude odohrávať v uzavretej kuchyni?

V otvorenom koncepte si vyberte stôl s chladiacim povrchom. Mnoho pizzerií využíva stoly so sklenenou vitrínou, ktorá hosťom umožní vidieť všetky ingrediencie a sledovať celý proces prípravy pizze.

Ak je vaša kuchyňa uzavretá, môžete si zaobstarať jednoduchší chladiaci stôl. V takom prípade zvoľte správnu veľkosť vzhľadom na dostupné miesto a očakávaný objem objednávok.

Niektoré chladiace stoly majú ešte ďalšie funkcie, napríklad automatické rozmrazovanie, alebo riadený obeh vzduchu.

Pec na pizzu

Horúca pec na pizzu je srdcom každej pizzerie. Vaša voľba závisí na veľkosti pizzerie a očakávanom objeme objednávok, technických podmienkach a chuti vašich hostí.

 

Elektrická pec

Najbežnejšia voľba pre malé pizzerie, ktoré si nemôžu dovoliť veľkú investíciu. Pri výbere správneho modelu zvážte jeho výkon, veľkosť a počet varných komôr. Ak vaše menu pozostáva väčšinou z iných pokrmov než z pizze, postačí vám jednokomorová pec. Ak ste ale v prvom rade hlavne pizzeria, potom budete potrebovať dvojkomorovú pec.

Plynová pec

Je drahšia ako elektrická pec a vyžaduje, aby ste mali vo vašej reštaurácii plynovú prípojku. Plyn je ale lacnejší ako elektrina, takže môže ísť o tú pravú voľbu práve pre vás.

Pec na drevo

Jasná voľba, ak chcete pripravovať pizzu talianskym spôsobom. Pece na drevo ponúkajú neprekonateľnú kvalitu, ale majú aj svoje nevýhody. Stoja veľa, dlho trvá, kým sa rozohrejú a obsluhovať ich môže iba dobre vyškolený personál.

Rotačná pec

Jednoduchšia alternatíva k peciam na drevo. Ide o plynovú alebo elektrickú pec s rotujúcou plochou, vďaka ktorej sa pizza pečie rovnomerne.

Konvekčná pec

Pre tie najväčšie pizzerie a podnikanie v cateringu. Konvekčné pece využívajú technológiu, ktorá proces pečenia urýchľuje, zatiaľ čo posuvný pás vám umožní piecť jednu pizzu za druhou.

Produkty
Recepty
Inšpirácie šéfkuchára
Menu