Menu

V prípade komerčnej kuchyne by hygiena v kuchyni mala patriť medzi tie najvyššie priority. Používanie tohto kontrolného zoznamu procesov čistenia prednej a zadnej časti reštaurácie vám pomôže udržiavať adekvátnu úroveň hygieny. 

  • KONTROLNÝ ZOZNAM PRE ZADNÚ ČASŤ:

    KONTROLNÝ ZOZNAM PRE PREDNÚ ČASŤ: 

    Každý deň:

    Každý deň:

    • Vyčistiť všetky povrchy (aj dosky na krájanie a vybavenie)
    • Vyčistiť stroje na výrobu zmrzliny a ostatné stroje
    • Vyutierať fritézy
    • Vyčistiť a vyprázdniť odpadkové koše a recyklovateľné obaly.
    • Vyčistiť podlahy (vrátane vchodov zvonku)
    • Vymeniť fóliové vložky v griloch
    • Vložiť všetky zástery, utierky a veci šéfkuchára do koša s bielizňou na pranie
    • Vyčistiť grily
    • Vyprázdniť a vyčistiť kontajnery
    • Označiť a zatvoriť všetky nádoby
    • Dezinfikovať filtre z odsávačov pár v umývačke na riad
    • Vyčistiť stoly
    • Vyčistiť pištole na sódu, kohútiky a drezy
    • Vyčistiť všetky povrchy – stoličky, stoly, bar a boxy
    • Povysávať podlahu
    • Umyť mopom a vyčistiť podlahy
    • Viackrát za smenu vyčistiť všetky toalety
    • Vyčistiť menu
    • Poutierať nádoby s ochucovadlami
    • Poutierať prach na policiach a dekoratívnych predmetoch
    • Vymeniť podložky na bare 

    Každý týždeň:

    Každý týždeň:

    • Vyčistiť a dezinfikovať chladničky, chladiace zariadenia a rúry (podľa pokynov výrobcov)
    • Vyčistiť steny (ak je to potrebné)
    • Vyčistiť vchody (sklenené dvere, kľučky a rámy dverí)
    • Povysávať podlahu a koberce
    • Dezinfikovať kávovary
    • Vyčistiť podlahové odtoky pomocou na to určeného čističa
    • Vyčistiť rámy obrazov, stropné ventilátory, steny (ak je to potrebné)
    • Vyčistiť podlahové lišty
    • Poutierať nohy stolov a stoličiek. 

    Každý mesiac: 

     
    • Vyčistiť všetky mastné povrchy (fritézy, ploché povrchy, rúry a sporáky)
    • Umyť mrazničky
    • Vyprázdniť a vyčistiť nádobu na ľad
    • Vyčistiť stropy
    • Vyčistiť a skontrolovať kuchynské vybavenie (ostrosť nožov, teplota v mrazničke, kalibrácie rúry a teplomerov)
     
Stiahnite si kontrolný zoznam procesov čistenia v reštaurácii!

Stiahnite si kontrolný zoznam procesov čistenia v reštaurácii!

Praktický vzorový zoznam, ktorý môžu používať pracovníci v prednej a zadnej časti reštaurácie, aby zaistili dokonalú čistotu reštaurácie!

Stiahnuť
Produkty
Recepty
Inšpirácie šéfkuchára
Menu