Menu

V reštaurácii dokáže šéfkuchár kontrolovať veľa aspektov skúseností, ktoré si odtiaľ zákazníci odnášajú – od dodávateľov až po varenie a servírovanie. Avšak s tým, ako sa donáška jedál stáva čím ďalej, tým bežnejšou vecou sa vynárajú nové výzvy spojené s tým ako zaistiť, aby zákazník dostal svoje jedlo v zamýšľanej kvalite.

Existuje 5 faktorov, ktoré majú vplyv na to, ako dobre vaše pokrmy znášajú cestovanie.

1:54

Consistency

Konzistencia & Textúra

Problém:

Cestoviny s omáčkou sú jedným z najťažších pokrmov, pretože omáčky sa môžu zhlukovať alebo oddeľovať. Cestoviny sa môžu ďalej variť, keď sú zabalené v izolovanej škatuľke alebo absorbovať omáčku počas donášky, čo má za následok to, že jedlo je suché. 

Riešenie:

Zabaľte omáčku a cestoviny samostatne a nechajte zákazníka, aby ich zmiešal tesne pred jedením. Omáčku môžete vytvoriť aj pomocou prísad ako je napríklad zmes Knorr Jemná syrová omáčka 1,2kg alebo pridať takéto prísady do pripravených omáčok, aby ste zvýšili ich stabilitu.

 

Temperature

Teplota & vzhaľd

Problém:
V dôsledku zmien teploty počas prepravy sa môže konzistencia jedál ako sú polievky a dusené jedlá zmeniť a jedlo bude vyzerať menej príťažlivo. Restované jedlá strácajú svoju živosť a stávajú sa bezvýraznými v dôsledku rozkladu omáčky a čerstvá zelenina a šaláty nemusia prísť v práve top stave kvôli prenosu tepla počas prepravy.

Riešenie:
Ingrediencie Knorr obsahujú modifikovaný škrob, ktorý dokáže zachovať konzistenciu a textúru vašej omáčky. Restovaným pokrmom dodáva omáčka Knorr Ketjap Manis sójová omáčka 1L stabilný lesk a živosť. Vyskúšajte aj korenie achar, zaváranú zeleninu alebo koreňovú zeleninu, ktoré lepšie znášajú teplo.

 

Packaging

Balenie

Problém:
Skúste používať nepriepustné obaly, ktoré sa postarajú o to, že sa jedlá dostanú na miesta svojho určenia bez toho, aby sa otvorili a jedlo z nich vypadlo alebo vytieklo. Obaly môžete navyše zabaliť a utesniť tak, aby ste minimalizovali pretekanie a s tým spojený neporiadok.

Riešenie:
Okrem zaistenia kvality vašich jedál musíte riešiť aj výzvy, ktorým budú čeliť počas reálnej prepravy. Tekuté pokrmy sa môžu vyliať a zničiť zážitok z jedla, ak nie sú zabalené správne v tesne uzatvorených nádobách.

 

Späť k Donáška jedla
Produkty
Recepty
Inšpirácie šéfkuchára
Menu