Rozhovor v kuchyni | Časť 3

Gavin a Oli: Trendové ingrediencie, ktoré inšpirujú vaše varenie

00:00

Trendové ingrediencie, ktoré inšpirujú vaše varenie

Kurkuma

Nielenže je kurkuma známa vďaka jej zdravotným účinkom na posilnenie imunity, takisto v sebe zahŕňa bohatú korenistú chuť a dodáva žiarivú žltú farbu vašim jedlám.

 

Rastlinné jedlá založené na mäsových náhradách

Mäsové náhrady sa neustále zlepšujú a dostávajú sa veľmi blízko k chuti a vzhľadu reálneho jedla. Tempeh je skvelým príkladom. Je to všestranný produkt, ktorý presvedčivo preberá miesto hovädziemu mäsu a kuraciemu mäsu pri vegetariánskej úprave jedál.

 

Melasa

Nielen pre babičkinu kuchyňu, melasa sa používa prekvapivo v pikantných pokrmoch. Pridáva hlbokú chuť do jedál ako sú šalátové dresingy a marinády.

 

Jeruzalemský artičok

Táto zelenina má sladkú, takmer cesnakovú chuť. Je vynikajúca pečená, alebo vmiešaná do polievok.

 

Morské riasy

Vnímajte túto vysoko udržateľnú surovinu ako nový kel. S vysokou výživovou hodnotou a zaujímavou chuťou sú riasy vhodné pre tvorbu výnimočných jedál.