Churrasco je španielske a portugalské pomenovanie grilovaného hovädzieho mäsa. V Brazílii tento výraz znamená jednoducho grilovanie.
Churrasco pôvodne označoval spôsob pečenia mäsa na ražni na ohni. Churrascaria je reštaurácia s bufetom s grilovaným mäsom, kde čašníci chodia s veľkými ražňami a dlhými nožmi, ktorými krájajú mäso priamo na taniere hostí.
Obrovské automatické ražne nad dreveným ohniskom nahradili jamy na otvorenom priestranstve, ktoré sa používali v minulosti. Pomalý proces zalievania mäsa zostal rovnaký ako pred takmer dvesto rokmi.
Brazílske BBQ: churrasco
00:59
Inštalovať túto web aplikáciu na svojom iPhone.Inštalovať túto web aplikáciu na iPadeInštalovať túto web aplikáciu na Androide.Inštalovať túto web aplikáciu na mobile Windows.
Kliknite dole na ikonu a zvoľte možnosť pridať na plochu.Kliknite hore na ikonu a zvoľte možnosť pridať na plochu.Kliknite dole na ikonu a zvoľte možnosť pridať na plochu.Kliknite dole na ikonu a zvoľte možnosť pridať na plochu.