Aké druhy ovocia možete grilovať?
Grilovať možete akékoľvek ovocie, avšak niektoré sú obzvlášť chutné, ak sú pripravené týmto sposobom. Ktoré by ste si mali vybrať?
![](/inspiracie-sefkuchara/sezona-grilovania/inspiracii-na-grilovane-ovocie/_jcr_content/parsys/content/textimage_392024209/image.img.jpg/1590410206863.jpg)
Ako dlho by ste mali ovocie grilovať
Pri grilování ovocia je nevyhnutné sledovanie času - nechcete, aby zhorelo, ale musíte mu dať dostatok času na zjemnenie a správnu karamelizáciu cukrov. Ako dlho by ste mali grilovať nejobľubenejšie ovocie?
- Broskyne - približne 10 minút
- Marhule – približne 6 minút
- Neolúpané banány – približne 15 minút
- Ananás – približne 8 minút
- Papája – približne minút
- Melón– približne 5 minút
- Hrušky – približne 8 minút
- Celé jablká – približne 40 minút
- Krájené jablká – približne 6 minút
- Slivky– približne 6 minút
Grilované ovocie - päť inšpirácií
Tu je niekoľko návrhov na šaláty, predjedlá a dezerty s grilovaným ovocím.
Jablká s plnkou zo šošovice
Zaujímavé grilované predjedlo. Vyberte z jabĺk jadierka a naplňte ich zelenou alebo hnedou šošovicou, ochutenou mletou paprikou, čiernym korením a majoránkou alebo tymiánom.
Jablká zabaľte do fólie a grilujte asi 30–40 minút, kým nebudú mäkké.
Grilované jablko a modrý syr na hrianke
Kúsky bagety, grilované jablko a rozdrobený modrý syr stačia na vytvorenie tohto jednoduchého, ale chutného pokrmu. Je to vynikajúci nápad pre letné bufety aj pre večierky organizované v reštaurácii alebo doma.
Grilovaný melón a šalát zo syra halloumi
Grilované ovocie dodá každému šalátu zaujímavý nádych! Možnosti sú nekonečné - jednou z nich je grilovaný melón a šalát zo syra halloumi. Všetko, čo musíte urobiť, je nakrájať ingrediencie, ugrilovať ich a podavať na listoch šalátu.Pridajte nakrájanú reďkovku a Záhradnou zálievku Knorr a vychutnajte si vynikajúci šalát.
![](/inspiracie-sefkuchara/sezona-grilovania/inspiracii-na-grilovane-ovocie/_jcr_content/parsys/content/textimage_275284561/image.img.jpg/1590410224845.jpg)
Grilovaný banán s horkou čokoládou
Klasický grilovaný dezert - vynikajúci a rýchly na prípravu. Všetko, čo musíte urobiť, je ugrilovať neolúpaný banán po všetkých stranách, až kým šupka nezmení farbu. Potom ho pozdĺžne rozkrojte a podávajte s rozpustenou horkou čokoládou, kyslým želé z čiernych ribezlí a kopčekom vanilkovej zmrzliny.
Grilovaný ananás so smotanovým dipom a citrónom
Na prípravu veľmi rýchly a vylepšený dezert. Kúsky ananásu potriete medom, napichajte na špajlu a ugrilujte. Po niekoľkých minútach je to pripravené k podávaniu so smotanovým dipom a lístkami z čerstvéo citróna.
Prečítajte si ďalšie tipy na grilovanie a pripravte sa na grilovaciu sezónu. Kliknite sem!