Menu

Suroviny

+

Mäso

Šťava

Pyré

  • Sladká kukurica (konzerva) 2.5 kg
  • Maslo
  • Popcorn 90.0 g
  • Soľ 10.0 g

Pomaly varené mäso v tuku, si uchováva svoju chuť a je fantastické. Ponúknite Vašim hosťom konfitované stehno z farmárskeho kurčaťa, určite si pochutnajú.

...

Príprava

  1. Mäso

    • Kalibrované stehná ochutíme koreninovou zmesou Delikát po oboch stranách, vložíme do GN nádoby a zalejeme olejomtak, aby boli celé ponorené.
    • Potom vložíme do predhriatej nízkoteplotnej rúry nastavenej na 60 °C a konfitujeme 10 hodín.
    • Vyberieme z tuku (poslednú kostičku môžeme odstrániť vytočením) a ponecháme pripravené na výdaj.
  2. Šťava

    • Z Knorr Redukcie a vody si pripravíme kuraciu šťavu, ktorú zjemníme maslom.
  3. Pyré

    • Kukuricu povaríme v pare asi 10 minút, časť ponecháme na servírovanie, zbytok následne vložíme do thermomixu a pri 70 °C mixujeme dohladka,dochutíme soľoua zjemníme maslom.
    • Pyré prepasírujeme, aby bolo úplne jemné.
    • Popcorn si pripravíme na suchej panvici alebo v mikrovlnnej rúre.
  4. Servírovanie

    • Pyré rozprestrieme na tanier a posypeme pár zrnkami kukurice, stehno krátko a sprudka opečieme na masle do farebna, položíme na tanier vedľa pyré, mäso podlejeme trochou šťavy a všetko doplníme kúskami popcornu.
Produkty
Recepty
Inšpirácie šéfkuchára
Menu