Konfitované stehno z farmárskeho kurčaťa podávané s kukuričným pyré a popcornom
Pomaly varené mäso v tuku, si uchováva svoju chuť a je fantastické. Ponúknite Vašim hosťom konfitované stehno z farmárskeho kurčaťa, určite si pochutnajú.

Suroviny
Konfitované stehno z farmárskeho kurčaťa podávané s kukuričným pyré a popcornom
−
+
€0.0
Mäso
Kuracie stehná kalibrované
/kg
2.5 kg
0%
Voda
/l
1.0 l
0%
Olej
/ml
4500.0 ml
0%
Šťava
Maslo
/g
150.0 g
0%
Knorr Professional Essence Kurací bujón 1L
/ml
80.0 ml
0%
Voda
/l
0.8 l
0%
Pyré
Sladká kukurica (konzerva)
/kg
2.5 kg
0%
Maslo
/g
0.0 g
0%
Popcorn
/g
90.0 g
0%
Soľ
/g
10.0 g
0%
/
Mäso
-
Kuracie stehná kalibrované 2.5 kg
-
Voda 1.0 l
-
Olej 4500.0 ml
Šťava
-
Maslo 150.0 g
-
Voda 0.8 l
Pyré
-
Sladká kukurica (konzerva) 2.5 kg
-
Maslo
-
Popcorn 90.0 g
-
Soľ 10.0 g
Príprava
-
Mäso
- Kalibrované stehná ochutíme koreninovou zmesou Delikát po oboch stranách, vložíme do GN nádoby a zalejeme olejomtak, aby boli celé ponorené.
- Potom vložíme do predhriatej nízkoteplotnej rúry nastavenej na 60 °C a konfitujeme 10 hodín.
- Vyberieme z tuku (poslednú kostičku môžeme odstrániť vytočením) a ponecháme pripravené na výdaj.
-
Šťava
- Z Knorr Redukcie a vody si pripravíme kuraciu šťavu, ktorú zjemníme maslom.
-
Pyré
- Kukuricu povaríme v pare asi 10 minút, časť ponecháme na servírovanie, zbytok následne vložíme do thermomixu a pri 70 °C mixujeme dohladka,dochutíme soľoua zjemníme maslom.
- Pyré prepasírujeme, aby bolo úplne jemné.
- Popcorn si pripravíme na suchej panvici alebo v mikrovlnnej rúre.
-
Servírovanie
- Pyré rozprestrieme na tanier a posypeme pár zrnkami kukurice, stehno krátko a sprudka opečieme na masle do farebna, položíme na tanier vedľa pyré, mäso podlejeme trochou šťavy a všetko doplníme kúskami popcornu.