Orientálne pirôžky s kuracím mäsom
Plnku možno použiť aj v iných tradičných pokrmoch, ako sú pirohy, palacinky alebo tortilla.

Suroviny
Orientálne pirôžky s kuracím mäsom
−
+
€0.0
Pirôžky
Kuracie filety, hrubo pomleté
/g
600.0 g
0%
Rastlinný olej
/ml
30.0 ml
0%
Šalotka
/g
50.0 g
0%
Zázvor, čerstvý
/g
10.0 g
0%
Pak choi
/g
300.0 g
0%
Rybia omáčka
/ml
30.0 ml
0%
Hnedý cukor
/g
20.0 g
0%
Cesto na pirôžky wonton, pripravené
/g
500.0 g
0%
Čerstvé chilli papričky
/g
10.0 g
0%
Omáčka
Biely sezam
/g
20.0 g
0%
/
Pirôžky
-
Kuracie filety, hrubo pomleté 600.0 g
-
Rastlinný olej 30.0 ml
-
Šalotka 50.0 g
-
Zázvor, čerstvý 10.0 g
-
Pak choi 300.0 g
-
Rybia omáčka 30.0 ml
-
Hnedý cukor 20.0 g
-
Cesto na pirôžky wonton, pripravené 500.0 g
-
Čerstvé chilli papričky 10.0 g
Omáčka
-
Biely sezam 20.0 g
Príprava
-
Pirôžky
- Mäso okoreňte s Knorr Delikát na hydinu a nechajte odležat na chladnom mieste.
- Predhrejte olej. Následne pridajte prísady: marinované kuracie mäso, šalotku, čili, zázvor, cukor a rybaciu omáčku. Smažte cca 5 – 7 minút, aby sa zmenšil jej objem.
- Pridajte jemne nakrájaný pak choi a duste cca 1 minútu. Nechajte vychladnúť.
- Do stredu cesta wonton vložte jednu polievkovú lyžicu plnky a namočte okraje cesta. Zahnite dva protiľahlé konce. Hornú časť pritom nechajte otvorenú. Varte v pare viac ako 5 minut.
-
Omáčka
- Rozmiešajte zložky omáčky.
-
Servírovanie
- Pirôžky podávame s pripravenou omáčkou.