+

Marináda

  • Mrkva, vcelku 120.0 g
  • Zeler, vcelku 150.0 g
  • Celá cibuľa 200.0 g
  • Vínny ocot 200.0 ml
  • Suché červené víno 500.0 ml
  • Soľ 40.0 g
  • Cukor 10.0 g

Mäso

  • Jelenie stehno 3000.0 g
  • Bravčová masťna pečenie 100.0 g
  • Bobkový list 8.0 g

Omáčka

Krokety

  1. Marináda

    • Zeleninu nastrúhajte na hrubom strúhadle.
    • Cibuľu nakrájajte najemno a zmiešajte s ostatnými surovinami.
  2. Mäso

    • Jelenie stehno marinujte v pripravenej marináde a nechajte ho odstáť 2 dni v chladničke.
    • Potom mäso vyberte z chladničky a vysušte ho pomocou papierovej utierky.
    • Mäso smažte na panvici s bravčovou masťou a soscedenou zeleninou z marinády.
  3. Omáčka

    • Mäso a zeleninu na panvici zalejte precedeným vínom z marinády a vodou. Pridajte omáčku z pečeného mäsa a duste domäkka.
    • Potom vyberte mäso, preceďte omáčku a zmenšite objem, aby ste získali vhodnú konzistenciu.
    • Pridajte brusnice a dochuťte podľa vlastnej chuti.
  4. Krokety

    • Vložte všetky zložky a dôkladne ich premiešajte.
    • Vytvorte malé guľôčky, obaľte ich v strúhanke a vysmažte na tuku až dozlatista.
  5. Servírovanie

    • Pečené mäso servírujte nakrájané, s omáčkou, brusnicami a kroketami.