+

Marináda

  • Mrkva, vcelku 120 g
  • Zeler, vcelku 150 g
  • Celá cibuľa 200 g
  • Vínny ocot 200 ml
  • Suché červené víno 500 ml
  • Soľ 40 g
  • Cukor 10 g
  • Borievka, drvená 10 ks
  • Bobkový list 5 ks

Mäso

  • Jelenie stehno 3000 g
  • Bravčová masť na pečenie

Omáčka

Krokiety

  1. Marináda

    • Zeleninu nastrúhajte na hrubom strúhadle.
    • Cibuľu nakrájajte najemno a zmiešajte s ostatnými surovinami.
  2. Mäso

    • Jelenie stehno marinujte v pripravenej marináde a nechajte ho odstáť 2 dni v chladničke.
    • Potom mäso vyberte z chladničky a vysušte ho pomocou papierovej utierky.
    • Mäso smažte na panvici s bravčovou masťou a soscedenou zeleninou z marinády.
  3. Omáčka

    • Mäso a zeleninu na panvici zalejte precedeným vínom z marinády a vodou. Pridajte omáčku z pečeného mäsa a duste domäkka.
    • Potom vyberte mäso, preceďte omáčku a zmenšite objem, aby ste získali vhodnú konzistenciu.
    • Pridajte brusnice a dochuťte podľa vlastnej chuti.
  4. Krokiety

    • Vložte všetky zložky a dôkladne ich premiešajte.
    • Vytvorte malé guľôčky, obaľte ich v strúhanke a vysmažte na tuku až dozlatista.
  5. Servírovanie

    • Pečené mäso servírujte nakrájané, s omáčkou, brusnicami a kroketami.