Pečené mäso z jeleňa s tmavou brusnicovou omáčkou a perníkovými kroketami
Prírodná divina je prirodzene chudé mäso. Aby ste predišli jej vysušeniu, mäso naplňte alebo obložte slaninou. Vďaka tomu sa pri dusení alebo pečení nevysuší.

Suroviny
Marináda
-
Mrkva, vcelku 120 g
-
Zeler, vcelku 150 g
-
Celá cibuľa 200 g
-
Vínny ocot 200 ml
-
Suché červené víno 500 ml
-
Soľ 40 g
-
Cukor 10 g
Mäso
-
Jelenie stehno 3000 g
Omáčka
-
Voda 700 ml
-
Zavárané brusnice 80 g
Krokety
-
Korenisté sušienky, mleté 300 g
-
Mlieko 1000 ml
-
Strúhanka 100 g
Príprava
-
Marináda
- Zeleninu nastrúhajte na hrubom strúhadle.
- Cibuľu nakrájajte najemno a zmiešajte s ostatnými surovinami.
-
Mäso
- Jelenie stehno marinujte v pripravenej marináde a nechajte ho odstáť 2 dni v chladničke.
- Potom mäso vyberte z chladničky a vysušte ho pomocou papierovej utierky.
- Mäso smažte na panvici s bravčovou masťou a soscedenou zeleninou z marinády.
-
Omáčka
- Mäso a zeleninu na panvici zalejte precedeným vínom z marinády a vodou. Pridajte omáčku z pečeného mäsa a duste domäkka.
- Potom vyberte mäso, preceďte omáčku a zmenšite objem, aby ste získali vhodnú konzistenciu.
- Pridajte brusnice a dochuťte podľa vlastnej chuti.
-
Krokety
- Vložte všetky zložky a dôkladne ich premiešajte.
- Vytvorte malé guľôčky, obaľte ich v strúhanke a vysmažte na tuku až dozlatista.
-
Servírovanie
- Pečené mäso servírujte nakrájané, s omáčkou, brusnicami a kroketami.