Menu

Suroviny

+

Marinovanie

Pečené mäso

  • Bravčové plece 2500.0 g
  • Celá cibuľa 150.0 g
  • Zázvor, čerstvý 60.0 g
  • Čerstvý cesnak 30.0 g
  • Chilli paprička 1.0 g
  • Olej 20.0 ml

Omáčka

Servirovanie

  • Jasmínová ryža 600.0 g
  • Koriander

...

Príprava

  1. Marinovanie

    Mäso naložíme do marinády a marinujeme 12 až 24 hodín v chladničke.
  2. Pečené mäso

    Všetky suroviny okrem mäsa premiešajte. Na GN plech položte mäso, ochuťte zmesou, prikryte alobalovou fóliou a pečte pri teplote 140 °C zhruba 2 hodiny.
  3. Omáčka

    Šťavu k bravčovému mäsu rozmiešajte v horúcej vode a priveďte do varu. Pridajte 40 g rozmixovaných arašidov a zvyšné ingrediencie. Redukujte po dobu viac ako 10 minút. Mäkké mäso preložte na nový GN plech (vyložený papierom na pečenie), polejte časťou omáčky. Vložte do rúry vyhriatej na teplotu 230 0C a pečte cca 10 minút, kým mäso nestmavne. Do zvyšnej omáčky pridajte zvyšok celých arašidov.
  4. Servirovanie

    Mäso nakrájajte na plátky, podávajte v omáčke s arašidmi a s ryžou, ľubovoľnou zeleninou a čerstvým koriandrom.
Produkty
Recepty
Inšpirácie šéfkuchára
Menu