Zemiakové domáce krokety s delikátnou omáčkou
Zoznámte sa s receptom na domáce zemiakové krokety. Plňte ich ľubovolnou náplňou alebo ich podávajte bez plnky, ale nikdy nezabudnite na studenú omáčku. Krokety možno podávať ako hlavné jedlo alebo prílohu. V bufete tak ideálne nahrádzajú klasické hranolčeky.

Suroviny
Zemiakové domáce krokety s delikátnou omáčkou
−
+
€0.73
Krokety
Hrubá múka
/g
350.0 g
0%
Voda
/l
1.0 l
0%
Tvrdý syr (prúžky)
/g
300.0 g
0%
Panko strúhanka
/g
200.0 g
0%
Omáčka
Sterilizované uhorky
/g
100.0 g
0%
Šampiňóny sterilizované (drobné kocky)
/g
100.0 g
0%
Strúhaný chren
/g
0.0 g
0%
Šalát mix
/g
0.0 g
0%
Červená reďkovka
/g
100.0 g
0%
Vajcia
/g
250.0 g
0%
Korenie čierne mleté
/g
5.0 g
0%
Servírovanie
Šalát mix
/g
300.0 g
0%
/
Krokety
-
Hrubá múka 350.0 g
-
Voda 1.0 l
-
Tvrdý syr (prúžky) 300.0 g
-
Panko strúhanka 200.0 g
Omáčka
-
Sterilizované uhorky 100.0 g
-
Šampiňóny sterilizované (drobné kocky) 100.0 g
-
Strúhaný chren
-
Šalát mix
-
Červená reďkovka 100.0 g
-
Vajcia 250.0 g
-
Korenie čierne mleté 5.0 g
Servírovanie
-
Šalát mix 300.0 g
Príprava
-
Krokety
- Zmes na zemiakovú kašu spojte s múkou, zalejte teplou vodou, premiešajte a nechajte vychladnúť.
- Potom pridajte 3 vajcia, vymieste cesto a utvorte krokety naplnené syrom.
- Krokety obaľte vo vajci, panko strúhanke a upražte vo vyššej vrstve tuku alebo vo fritéze pri teplote 150 °C.
-
Omáčka
- Všetky zložky na omáčku nakrájajte na drobné kocky, kôpor nasekajte. Všetko spojte s Hellmann΄s Majolenkou a ochuťte podľa vlastnej potreby.
-
Servírovanie
- Krokety podávajte s kytičkou šalátu a porciou omáčky.