![](/skolenie-pre-kucharov-academy/academy/kurzy-pre-kucharov/ako-uvarit-fond/_jcr_content/parsys/set1/row2/span12/columncontrol/columnctrl_parsys_1/video_copy_copy/image.img.jpg/1599575738656.jpg)
Zoznámte sa so Jeanom
Ahoj! Šéfkuchár Jean Van Der Westhuizen vás prevedie rýchlokurzom, ako pripraviť dokonalý fond a zároveň sa podelí o všetko, čo sa o jeho príprave naučil na svojej 20-ročnej kulinárskej ceste.
![](/skolenie-pre-kucharov-academy/academy/kurzy-pre-kucharov/ako-uvarit-fond/_jcr_content/parsys/set1/row2/span12/columncontrol_copy/columnctrl_parsys_1/video_copy_copy/image.img.jpg/1599575749770.jpg)
Príprava a vybavenie kuchyne
Takmer každá kuchyňa je vybavená tak, aby ste mohli uvariť dostatočne veľké množstvo základného fondu. Zistite, čo šéfkuchár Jean používa vo svojej kuchyni.
![](/skolenie-pre-kucharov-academy/academy/kurzy-pre-kucharov/ako-uvarit-fond/_jcr_content/parsys/set1/row2/span12/columncontrol_copy_2029186904/columnctrl_parsys_1/video_copy_copy/image.img.jpg/1599575760292.jpg)
Nakúpte správne suroviny
Pochopte rozdiel medzi typmi fondov a tým, ako vytvárať chute.
![](/skolenie-pre-kucharov-academy/academy/kurzy-pre-kucharov/ako-uvarit-fond/_jcr_content/parsys/set1/row2/span12/columncontrol_820358815/columnctrl_parsys_1/video/image.img.jpg/1599575780071.jpg)
Príprava
Postupujte podľa pokynov šéfkuchára Jeana, aby ste zaručili optimálne varenie ingrediencií.
![](/skolenie-pre-kucharov-academy/academy/kurzy-pre-kucharov/ako-uvarit-fond/_jcr_content/parsys/set1/row2/span12/columncontrol_copy_2/columnctrl_parsys_1/video_copy_copy/image.img.jpg/1599575790359.jpg)
Techniky
Zistite, prečo teplota použitej vody môže mať veľký vplyv na výslednú chuť.
![](/skolenie-pre-kucharov-academy/academy/kurzy-pre-kucharov/ako-uvarit-fond/_jcr_content/parsys/set1/row2/span12/columncontrol_copy_2_1445561028/columnctrl_parsys_1/video_copy_copy/image.img.jpg/1599575802175.jpg)
Zbieranie nečistôt
Šéfkuchár Jean vám ukáže, ako zbaviť fond nečistôt a nazdieľa svoje návrhy na pridanie zemitej chuti do fondov.
![](/skolenie-pre-kucharov-academy/academy/kurzy-pre-kucharov/ako-uvarit-fond/_jcr_content/parsys/set1/row2/span12/columncontrol_copy_2_622216658/columnctrl_parsys_1/video_copy_copy/image.img.jpg/1599575814262.jpg)
Zeleninový fond
Ako získať maximum chuti zo zeleniny s čo najmenším úsilím? Naučte sa triky od šéfkuchára Jeana!
![](/skolenie-pre-kucharov-academy/academy/kurzy-pre-kucharov/ako-uvarit-fond/_jcr_content/parsys/set1/row2/span12/columncontrol_copy_2_2090259191/columnctrl_parsys_1/video_copy_copy/image.img.jpg/1599575824554.jpg)
Kurací fond
Naučte sa, ako sa vyhnúť horkastému kuraciemu fondu.
![](/skolenie-pre-kucharov-academy/academy/kurzy-pre-kucharov/ako-uvarit-fond/_jcr_content/parsys/set1/row2/span12/columncontrol_copy_2_215880175/columnctrl_parsys_1/video_copy_copy/image.img.jpg/1599575836379.jpg)
Scedenie fondu
Akonáhle sú všetky fondy uvarené, kuchár Jean ich scedí, aby nám ukázal rozdiely vo farbe.
![](/skolenie-pre-kucharov-academy/academy/kurzy-pre-kucharov/ako-uvarit-fond/_jcr_content/parsys/set1/row2/span12/columncontrol_copy_2_331396560/columnctrl_parsys_1/video_copy_copy/image.img.jpg/1599575850540.jpg)
Základné fondy od Unilever Food Solutions
Šéfkuchár Jean predstavuje radu Knorr Professional od spoločnosti Unilever Food Solutions, ktorá je skvelá nielen na vytvorenie fondov, ale aj na dotiahnutie pokrmov k dokonalosti alebo pridanie ďalšej hĺbky ich chutí.