![](/skolenie-pre-kucharov-academy/academy/kurzy-pre-kucharov/klasicke-pokrmy-polievky/_jcr_content/parsys/set1/row2/span12/columncontrol/columnctrl_parsys_1/video_copy_copy/image.img.jpg/1652098556462.jpg)
1.Consommé
Tento typ polievky je číry, ale je plný chuti. Na vyčistenie consommé použite sneh z bielkov.
![](/skolenie-pre-kucharov-academy/academy/kurzy-pre-kucharov/klasicke-pokrmy-polievky/_jcr_content/parsys/set1/row2/span12/columncontrol_copy/columnctrl_parsys_1/video_copy_copy/image.img.jpg/1651896200608.jpg)
2. Zemiakovo-pórová polievka
Táto jemná krémová polievka sa tradične podáva za studena, ale môžete ju servírovať aj teplú - je známa ako vichyssoise. Od varenia zeleniny až po ozdobenie hotového pokrmu pažítkou, vám šéfkuchár Vusi prezradí, ako pripraviť aj jej obľúbenú teplú variáciu.
![](/skolenie-pre-kucharov-academy/academy/kurzy-pre-kucharov/klasicke-pokrmy-polievky/_jcr_content/parsys/set1/row2/span12/columncontrol_copy_2029186904/columnctrl_parsys_1/video_copy_copy/image.img.jpg/1651896221137.jpg)
3. Vajíčková polievka
Toto výrazné čínske jedlo, známe tiež ako vajíčková polievka, obsahuje jemné pramienky zašľahaných povarených vajec plávajúcich v zeleninovom alebo kuracom fonde. Môže byť pripravená z plodov mora alebo len zo zeleniny, ale recept v tomto videu kombinuje kuracie mäso a sladkú kukuricu.