1. Úvod
Šéfkuchár Maritz z Longridge Wine Estate predstaví menu bohaté na sezónne suroviny z organickej záhrady ich reštaurácie. Naučíte sa uvariť dve juhoafrické jedlá - grilovanú chobotnicu a polentovo-pistáciový koláč - a pritom si doprajete produkty vypestované priamo doma na záhrade.
2.Koncept
Šéfkuchár Maritz nazdieľa víziu svojej reštaurácie – koncept „Zo záhrady priamo na stôl“ - prináša organické varenie s udržateľným prístupom.
3. Chobotnica - Varenie 1.časť
Od grilovania chobotnice cez výrobu čatní, krekrov a salsy - pustite sa do 1. časti. Naučte sa špičkové tipy na ochutenie a grilovanie chobotnice spoločne s prípravou čerstvých a sezónnych príloh.
4. Chobotnica - Servírovanie 2.časť
V 2. časti sa dozviete, ako naservírovať všetky časti pokrmu dohromady, počnúc základom z čatní, zakončený chobotnicou, salsou a krekrami so širokými fazuľovými výhonkami na ozdobu.
5. Príprava polentového koláča s pistáciami – Príprava 1.časť
Tento jednoduchý koláč neprekrýva svoje chute a textúru. Naučte sa upiecť korpus bez pšenice a mliečnych výrobkov, iba s ingredienciami ako je citrónová kôra, pistácie, olivový olej a mandle.
6. Príprava polentového koláča s pistáciami – Ingrediencie 2.časť
Šéfkuchár Maritz sa podelí o jednu z kľúčových súčastí dezertu - ovocie Guava. Kombinácia guavy s kardamómom, vanilkou, škoricovou kôrou a Chandon blanc vytvoria lahodný sirup a pyré. Dezert servíruje s kokosovým jogurtom a opečenými kokosovými lupienkami.
7. Servírovanie polentového koláča s pistáciami – 3.časť
Zmiešajte všetky ingrediencie a spojte piškótu so zálievkou zo sirupu, kokosových kúskov a vypeneného kokosového jogurtu.