![](/skolenie-pre-kucharov-academy/academy/kurzy-pre-kucharov/klasicke-zeleninove-polevky/_jcr_content/parsys/set1/row2/span12/columncontrol/columnctrl_parsys_1/video_copy_copy/image.img.png/1625237449370.png)
1.Zeleninová polévka - Minestrone
Ako pripraviť zeleninovú polievku Minestrone? Výživná a chutná polievka, ktorá by nemala chýbať na menu žiadnej reštaurácie.
![](/skolenie-pre-kucharov-academy/academy/kurzy-pre-kucharov/klasicke-zeleninove-polevky/_jcr_content/parsys/set1/row2/span12/columncontrol_copy/columnctrl_parsys_1/video_copy_copy/image.img.png/1625237490348.png)
2. Polievka z pečenej koreňovej zeleniny
Kombinácia rôznej koreňovej zeleniny, pečenej v rúre, následne dotiahnutej smotanou, predstavuje chutnú a sýtu voľbu pre vašich hostí. Postupujte podľa tohto jednoduchého receptu.
![](/skolenie-pre-kucharov-academy/academy/kurzy-pre-kucharov/klasicke-zeleninove-polevky/_jcr_content/parsys/set1/row2/span12/columncontrol_copy_2029186904/columnctrl_parsys_1/video_copy_copy/image.img.png/1625237550919.png)
3. Krémová polievka
Pridaním smotany do mnohých druhov polievok vytvoríte bohatý, luxusný pokrm. Šéfkuchár Vusi vám krok za krokom ukáže, ako pripraviť krémovú hubovú polievku.
![](/skolenie-pre-kucharov-academy/academy/kurzy-pre-kucharov/klasicke-zeleninove-polevky/_jcr_content/parsys/set1/row2/span12/columncontrol_copy_2/columnctrl_parsys_1/video_copy_copy/image.img.png/1625237641421.png)
4. Mixovaná polievka
Tieto polievky sú väčšinou mierne sladké, obvykle sa pripravujú zo zeleniny, ako sú sladké zemiaky a mrkva. Naučte sa variť tekvicovú polievku – skvelé a rýchle jedlo pre zákazníkov, ideálne v období jesene a zimy.
![](/skolenie-pre-kucharov-academy/academy/kurzy-pre-kucharov/klasicke-zeleninove-polevky/_jcr_content/parsys/set1/row2/span12/columncontrol_copy_2_1535552439/columnctrl_parsys_1/video_copy_copy/image.img.png/1661524269421.png)
5. Vývar
Kombináciou mäsa, zeleniny a obilnín pripravíte vývar, ktorý bude patriť medzi výdatné a zdravé položky na vašom menu. Zistite, ako vo vašej reštaurácii uvariť škótsky vývar.
![](/skolenie-pre-kucharov-academy/academy/kurzy-pre-kucharov/klasicke-zeleninove-polevky/_jcr_content/parsys/set1/row2/span12/columncontrol_copy_2_1473908586/columnctrl_parsys_1/video_copy_copy/image.img.png/1661524288350.png)
6. Kurací vývar
Keď sa ku kurčaťu a zelenine pridajú rezance, je z tejto polievky plnohodnotné jedlo. Pozrite sa na toto video s jednoduchým a chutným receptom na kurací vývar.