Menu

This video player may use cookies or other browser storage. If you agree to this please click the Accept button below.

02:46

1. Úvod a príprava kuchyne

Zoznámte sa s Mattom Youngom, výkonným šéfkuchárom reštaurácie Rök v londýnskej štvrti Islington, ktorá sa nechala inšpirovať severskou kuchyňou. Podelí sa o svoj prístup k vareniu, od dôrazu na konzervačné techniky, ako je údenie, nakladanie a fermentácia, až po používanie grilu na drevo, vodné kúpele a udiaceho boxu.

This video player may use cookies or other browser storage. If you agree to this please click the Accept button below.

02:22

2. Suroviny 

Šéfkuchár Young vysvetľuje dôležitosť získavania tých najlepších surovín, od udržateľne chovaných rýb až po využívanie tradičných statkov, nie veľkofariem. Hovorí aj o dôležitosti dreva a dubových hoblín v rámci techník dochucovania a varenia.

This video player may use cookies or other browser storage. If you agree to this please click the Accept button below.

03:58

3. Teplým dymom údený pstruh na toaste s crème fraîche (1. časť)

Šéfkuchár Young ponúkne rady a skvelé tipy na zjednodušenie a inšpiráciu pri príprave svojho prvého pokrmu – teplým dymom údeného pstruha na chlebovom toaste s crème fraîche. Na začiatok rybu oreže, aby si ju pripravil, a potom vás prevedie procesom, počas ktorého nechá rybu mierne konzervovať a vyúdi ju teplým dymom. Zároveň vám ukáže, ako pripraviť nálev, do ktorého naložíte čerstvú zeleninu.

This video player may use cookies or other browser storage. If you agree to this please click the Accept button below.

02:41

4. Varenie inšpirované severskou kuchyňou: Teplým dymom údený pstruh na toaste s crème fraîche (2. časť)

Aj úplný nováčik vo svete nakladania zvládne tento nálev na jedničku. Naučte sa pripraviť túto základnú severskú špecialitu a vytvorte chutnú a výraznú alternatívu, ktorá dodá na sladkosti akémukoľvek pokrmu.

This video player may use cookies or other browser storage. If you agree to this please click the Accept button below.

03:27

5. Varenie inšpirované severskou kuchyňou: Teplým dymom údený pstruh na toaste s crème fraîche (3. časť)

Pozrite sa na 3.časť, v ktorej sa naučíte dať dohromady tento sendvič na nórsky spôsob. Sledujte, ako skombinovať crème fraîche s rôznorodou nakladanou zeleninou a kúskami údeného pstruha.

This video player may use cookies or other browser storage. If you agree to this please click the Accept button below.

02:56

6. Príloha z kyslej kapusty

Pripravte si kyslú kapustu, ako výborne kyslú a krehkú prílohu. Šéfkuchár Young vás prevedie jednoduchou metódou a priebehom fermentácie tejto úžasnej chuťovej prílohy.

This video player may use cookies or other browser storage. If you agree to this please click the Accept button below.

06:26

7. Údené bravčové s jablkom a kapustou s rascou (1. časť)

Ideme na jedlo číslo dva – údené bravčové s jablkom a kapustou s rascou. Šéfkuchár Young vás prevedie unikátnym postupom prípravy nálevu, ktorým bravčové mäso okoreníte a zvlhčíte predtým, než ho vložíte do vákuového vrecka vo vodnom kúpeli a budete ho údiť. Preniknite do techník, metód a tajomstiev údenia.

This video player may use cookies or other browser storage. If you agree to this please click the Accept button below.

03:39

8. Údené bravčové s jablkom a kapustou s rascou (2. časť)

Prepracujte sa cez nakladanie, grilovanie a okorenenie až k spoľahlivo výbornému finále. Naučte sa správné pomery prísad do nálevu a ochuťte bravčové štetcom z tymiánu a rozmarínu. Nakoniec ho naservíruje so sladkou a kyslou prílohou. 

Produkty
Recepty
Inšpirácie šéfkuchára
Menu